Bank of America: Μεγαλύτερες οι «φούσκες» στις αγορές

18:14 5/9/2017 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, το άλμα 380% που κατέγραψε φέτος το bitcoin είναι ενδεικτικό μιας νέας εποχής με μεγαλύτερες «φούσκες» από ότι στα προηγούμενα χρόνια.

Οι κεντρικές τράπεζες έχουν ρίξει στις αγορές περίπου 14 τρισ. δολάρια μέσω προγραμμάτων τόνωσης, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να στραφούν σε στοιχεία ενεργητικού με μεγαλύτερο ρίσκο.

Τα

ράλι στα ψηφιακά νομίσματα και στα ETF που ποντάρουν στην πτώση του δείκτη μεταβλητότητας VIXείναι πολύ μεγαλύτερα από ράλι του παρελθόντος όπως αυτά στις ιαπωνικές μετοχές, τονίζουν οι αναλυτές.

Το ψηφιακό νόμισμα εκτοξεύτηκε από τα περίπου 300 δολάρια το 2015 στα 5.000 το προηγούμενο Σάββατο, καταγράφοντας ένα άλμα που κάνει την «φούσκα» του dot com να φαίνεται μικρή.

«Μετά την χρηματοοικονομική κρίση, η γενναιοδωρία των κεντρικών τραπεζών φαίνεται να προκαλεί ταχύτερες και μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σε στοιχεία ενεργητικού σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο» αναφέρουν σε έκθεση τους.

«Η κερδοσκοπική συμπεριφορά εμφανίζεται πιο συχνά και σε περισσότερους τομείς και όχι μόνο στις πιστωτικές αγορές» σημειώνουν σύμφωνα με το Bloomberg.

Ωστόσο, οι ίδιοι τονίζουν ότι οι «φούσκες» δεν είναι έτοιμες να σκάσουν. Αντίθετα, αυτό θα συμβεί μόνο όταν θα υπάρξει ένα «πληθωριστικό σοκ» που θα αλλάξει την οπτική των αγορών για τα επιτόκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα