Τα 4,5 εκατ. ευρώ δεν τα λες και λίγα

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης φθάνει τα 4.500.000 ευρώ για την Δράση Εθνικής Εμβέλειας που φέρει την επωνυμία «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας –Ισραήλ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 –2020.

Η Δράση

στοχεύει στην «αύξηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών για την ανάπτυξη καινοτόμου επιχειρηματικότητας σύμφωνα με την εθνική στρατηγική έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση».

Σύμφωνα με την κατανομή στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το ποσό των 1.125.000 ευρώ, στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Βορείου Αιγαίου 675.000 ευρώ, στις Περιφέρειες Α. Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος 2.475.000 ευρώ, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 135.000 ευρώ και τέλος, 90.000 ευρώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Η δημόσια δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στο πλαίσιο της Δράσης επιχορηγούνται δαπάνες εκτέλεσης ερευνητικών έργων και καινοτομίας σε θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014- 2020.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά έργο μπορεί να ανέλθει έως 400.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων Διμερών και Πολυμερών Ε&Τ Συνεργασιών Ελλάδας - Ισραήλ, ανάλογα με το έργο υλοποίησης, είναι έως τρία έτη από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του ερευνητικού έργου. Δικαιούχοι της Δράσης είναι α) ερευνητικοί οργανισμοί, β) επιχειρήσεις, και γ) λοιποί φορείς (δημόσιοι και άλλοι φορείς).

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης για τη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας«Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ» εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα