Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες οικονομίες στον κόσμο

Οι σκανδιναβικές χώρες κυριαρχούν στο top 15 των χωρών όπου η καινοτομία πρωταγωνιστεί στην οικονομία, ενώ η Νότια Κορέα φιγουράρει ως πρώτη δύναμη και η Ρωσία δέχεται ισχυρό πλήγμα.

Στη θέση νούμερο 2 βρίσκεται η Σουηδία, ενώ στις πέντε πρώτες του δείκτη καινοτομίας του Bloomberg, βρίσκεται η Φινλανδία. Συγκεκριμένα, ο Bloomberg

Innovation Index, κατατάσσει διάφορες οικονομίες ανάλογα με τις δαπάνες που κάνουν σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και με τον αριθμό δημόσιων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουν.

Μεγάλος νικητής παραμένει η Νότια Κορέα, σε ό,τι αφορά την προστιθέμενη αξία μεταποίησης, τη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά ευρεσιτεχνίες, τα επίπεδα εκπαίδευσης και έρευνας, ενώ έχει και πέντε διακρίσεις που αφορούν τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, τη συγκέντρωση μόρφωσης

Η δεύτερη σε κατάταξη Σουηδία οφείλει τη θέση της στην προστιθέμενη αξία της μεταποίησης, ενώ η γειτονική Φινλανδία οφείλει την υπεροχή της στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει. Η Νορβηγία διατήρησε τη 14η θέση που κατέκτησε πέρυσι.

Ο μεγαλύτερος χαμένος του δείκτη Καινοτομίας του Bloomberg, είναι η Ρωσία, η οποία κατρακύλησε κατά 14 θέσεις στο Νο26. Η πτώση της οφείλεται κυρίως στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση και τις συνεχόμενα μειωμένες τιμές στην ενέργεια.

Η μέτρηση ξεκίνησε με την εξέταση περισσότερων από 200 οικονομίες, για να καταλήξει στις 78, καθώς οι περισσότερες δεν είχαν στοιχεία για τουλάχιστον επτά κατηγορίες που εξέταζε ο δείκτης.

Δείτε την κατάταξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα