Συστήνεται εθνικό μητρώο εθελοντών και ΜΚΟ που βοηθούν στο προσφυγικό


Τα φαινόμενα παραβατικότητας που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό στα νησιά επιχειρεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τη σύσταση εθνικού μητρώου εθελοντών και ΜΚΟ, που συνδράμουν τους πρόσφυγες.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr το επόμενο διάστημα θα έχουν καταγραφεί όλα τα στοιχεία όλων των εθελοντών και των ΜΚΟ που εμπλέκονται

στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Από εδώ και στο εξής οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, για να μπορούν να συνεχίσουν θα πρέπει πρώτα να καταθέσουν τις πηγές χρηματοδότησής τους, στοιχεία ταυτότητας και διαβατηρίου των εργαζομένων σε αυτές, ακριβές σκέλος δραστηριοποίησης, ενώ όσοι εργάζονται θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.
Τα ίδια θα ζητούνται και για τους εθελοντές, δηλαδή τα στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, το σκέλος δραστηριοποίησης και η υπεύθυνη δήλωση.

Η αρχή πρόκειται να γίνει με τους εθελοντές και τις ΜΚΟ της Λέσβου για τους οποίους θα οριστικοποιηθεί η φόρμα για την ένταξη στο μητρώο. Συγκεκριμένα την Πέμπτη το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει καλέσει σε σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο νησί: δήμαρχο Λέσβου, κεντρικό λιμενάρχη, αστυνομικό διευθυντή, ιατρικό σύλλογο. Στην συνάντηση θα συμμετέχει και εκπρόσωπος από την γενική γραμματεία κοινωνικής συνοχής και πληθυσμού.

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες στη Λέσβο μέχρι την επόμενη εβδομάδα και να ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης των εγγράφων.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα