Συστάθηκε η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους για νομική και συμβουλευτική βοήθεια

«Είμαστε μια Υπηρεσία που θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και στην επιχείρηση, να τον βοηθήσουμε να διαχειριστεί τα χρέη του» δήλωσε ο νέος γ.γ. της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, εγκαινιάζοντας τη νέα υπηρεσία.

«Και για να το πετύχουμε αυτό θα δουλέψουμε σκληρά τους επόμενους μήνες για να φτιάξουμε 30 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης Δανειοληπτών στα οποία θα μπορεί να προσέρχεται

ο κόσμος και δωρεάν να λαμβάνει συμβουλές και να τον βοηθούν. Υποστήριξη στο τι να κάνει για τα θέματα που αντιμετωπίζει και κυρίως γι' αυτά που φοβάται, γιατί ακούμε διάφορα κάθε μέρα και επειδή πρώτα είναι η υγεία και μετά είναι το σπίτι μας, καλό είναι να το φυλάμε. Επίσης θα φτιάξουμε ένα site όπου να μπορεί ο καθένας από το σπίτι του να ενημερώνεται και υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση και πρέπει κι εκεί να συμβάλουμε όλοι» τόνισε.

Η νέα Γραμματεία, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών 196-198 (κτίριο Κεράνης), θα έχει αρμοδιότητες στο σύνολο των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης. Όπως είπε, πρόκειται για ένα θεσμό που θα προσφεύγουν οι δανειολήπτες – μέσω των 30 κέντρων που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα – ώστε να υπάρχει νομική βοήθεια και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο καλής διαμεσολάβησης για τα θέματα υπερχρέωσης ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Σε ειδική εκδήλωση για τα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους μίλησε ο ο υπ. Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια έχει ψηφιστεί στο σύνολό της με την αναμόρφωση νόμου Κατσέλη, με τον κώδικα δεοντολογίας για τις τράπεζες, διαμορφώθηκε η δευτερογενής αγορά κόκκινων δανείων με ισχυρούς κανόνες προστασίας των δανειοληπτών και ταυτόχρονα διαμορφώθηκε αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος για να αποφευχθούν παρενέργειες από τη δευτερογενή αγορά. Τελευταίο κομμάτι για να συμπληρωθεί το πλαίσιο είναι η νομοθεσία για των εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρήσεων, «το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο» όπως σημείωσε.

Σε ότι αφορά στη νέα γραμματεία, ο υπουργός ανέφερε ότι θα έχει αρμοδιότητες στο σύνολο των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και πρόκειται για ένα θεσμό που θα προσφεύγουν οι δανειολήπτες - μέσω των 30 κέντρων που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα - ώστε να υπάρχει νομική βοήθεια και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο καλής διαμεσολάβησης για τα θέματα υπερχρέωσης ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, η γενική γραμματεία Ιδωτικού Χρέους είπε ο κ. Σταθάκης, θα ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, θα έχει έναν ισχυρό συμβουλευτικό ρόλο, αλλά θα μπορεί να προχωράει και σε προτάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες και θα διαθέτει πλήρες πληροφοριακό σύστημα για τα θέματα που διαχειρίζεται.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ακόμη: «εγκαινιάζουμε μια νέα γραμματεία, τη γραμματεία ιδιωτικού χρέους και τίθεται σε λειτουργία ένα σημαντικό κτίριο. Σαν υπουργείο Οικονομίας δώσαμε το έναυσμα και ανοίγει ένας δρόμος για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου και μιας σημαντικής περιοχής της πρωτεύουσας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε ότι το συγκεκριμένο κτίριο ξεκινάει τη λειτουργία του με μία σημαντική υπηρεσία, ενώ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σημείωσε ότι η νέα γραμματεία αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο. Πολυσύνθετο προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας.

Ο νέος ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης είπε: «θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη για να διαχειριστεί τα χρέη του. Θα δημιουργηθούν μέχρι τον Ιανουάριο 30 κέντρα ενημέρωσης δανειοληπτών σε όλη τη χώρα και δωρεάν ο δανειολήπτης θα λαμβάνει συμβουλές για όσα φοβάται για την υπερχρέωση. Επίσης, θα μπορεί να ενημερώνεται και από το σπίτι του ο καθένας μέσω ενός site που ετοιμάζει η γραμματεία, διότι υπάρχει έλλειμμα στην ενημέρωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα