Ποιό Brexit; Οι Κινέζοι προχωρούν με την κατασκευή του υψηλότερου ουρανοξύστη του Λονδίνου

Το 2013, η αρχιτεκτονική εταιρεία ΗΟΚ μίλησε με εκπρόσωπο της Greenland Group, την τρίτη μεγαλύτερη εργολαβική της Κίνας. Ο Senior VP Larry Malcic ανέφερε πως "οι Κινέζοι μας είπαν πως επενδύουν στο Λονδίνο και πως μας κάνουν μία προσφορά. Είχαν κάνει πολύ καλά την έρευνά τους".

Η περιοχή ήταν μία παρατημένη αποθήκη δίπλα στο Canary Wharf η οποία έχει

γίνει ολοένα και πιο ποθητή λόγω της γρήγορης πρόσβασης με το οικονομικό κέντρο του Λονδίνου. Τίποτα, όμως, στην περιοχή δεν τους προετοίμαζε γι αυτό που θα αναλάμβαναν με τη Greenland. Ένας πύργος 800 εκατομμυρίων λιρών (σχεδόν 1 δισ. δολάρια), 67 ορόφων, ο οποίος όταν κατασκευαστεί θα αποτελέσει το ψηλότερο κτίριο στη δυτική Ευρώπη. Όχι γιατί δε μπορούσαν να χτίσουν πιο ψηλά, αλλά γιατί απαγορεύεται λόγω... αεροσκαφών.

Το κτίριο, το οποίο ονομάζεται "the Spire" θα χτιστεί σε μία γωνία του Τάμεση που παρέχει τρομερή θέα σε όλο το Λονδίνο.

Θα έχει ένα lounge στον 35ο όροφο με πισίνα, ένα άλλο όροφο αφιερωμένο στη διασκέδαση και ακόμη κι ένα εξωτερικό couloir τρεξίματος με στέγαση.

Όταν ξεκίνησε η κατασκευή, όμως, η Βρετανία ψήφισε υπέρ του Brexit, και η αγορά ακινήτων ξεκίνησε να παίρνει την κατιούσα. Όμως η Greenland Group δεν το βάζει κάτω αφού θα συνεχίσει με την κατασκευή, ποντάροντας πως ο κοσμοπολίτικος αέρας της πόλης και η ιστορία του θα ενισχύσουν τη ζήτηση για τα υπερπολυτελή διαμερίσματα που θα προσφέρει το κτίριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα