Citigroup: «Βλέπει» ακαριαία πτώση 5% για τον S&P 500 εάν εκλεγεί ο Τραμπ

Απώλειες έως και 5% για τον S&P 500 μόλις ανακοινωθεί η κατάκτηση του Λευκού Οίκου από τον Ντόναλντ Τραμπ, αναμένει η Citigroup, προειδοποιώντας παράλληλα για χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ ή ακόμη και για το ενδεχόμενο να διολισθήσουν σε ύφεση.

Η αμερικανική τράπεζα υπογραμμίζει ότι σε έρευνά της τον Σεπτέμβριο μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Wall Street, αποκαλύπτεται ότι η αμερικανική αγορά ήταν βέβαιη, τότε, για

την εκλογή της κυρίας Κλίντον. Κατέφθασε, όμως, η έρευνα του FBI η οποία άλλαξε άρδην τα δεδομένα, μειώνοντας το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών ή ακόμη και βοηθώντας, βάσει ορισμένων δημοσκοπήσεων, τον κ. Τραμπ όχι μόνο να καλύψει τη «διαφορά» αλλά και να ξεπεράσει την αντίπαλό του.

«Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα νίκη του Τραμπ θα οδηγήσει σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ή ύφεσης σε περίπτωση που ακολουθήσει πολιτική περιορισμού του εμπορίου. Και μόνο η αβεβαιότητα για την πολιτική του μπορεί να πλήξει την οικονομία. Η αβεβαιότητα θα πλήξει και την παγκόσμια οικονομία», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citigroup.

Από την πλευρά του, ο Tobias Levkovich, κορυφαίος αναλυτής της Citi, τονίζει ότι «εάν κερδίσει η Ντόναλντ Τραμπ, αυτό θα ήταν ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του risk premium. Νίκη του Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε πτώση από 3% έω2 5% τον S&P 500».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες απόψεις έχουν εκφράσει και οι αναλυτές της Barclays, οι οποίοι, πάντως, είναι πιο επιθετικοί στις προβλέψεις τους από αυτούς της Citi,καθώς εκτιμούν ότι ο S&P 500 μπορεί να «βουλιάξει» μεταξύ 11% έως και 13% εάν εκλεγεί ο Τραμπ, ενώ εκτιμούν ότι νίκη της Κλίντον μπορεί να οδηγήσει τον δείκτη σε άνοδο από 2% έως και 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα