Συνεδριάζει η ΕΚΤ εν μέσω προβλημάτων...

Η πρώτη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα θα οδηγήσει τους διαμορφωτές πολιτικής στο εσωτερικό της να ασχοληθούν με την αδυναμία της ευρωπαϊκής οικονομίας να αντιμετωπίσει την κατάσταση μετά από το τέλος της πολιτικής κινήτρων.

Οι νέες προβλέψεις για την ανάπτυξη αναμένεται να προσδιοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις αποθαρρύνουν τη ζήτηση για εξαγωγές και η επιτροπή που τις συντάσσει για το Διοικητικό Συμβούλιο βλέπει τους κινδύνους

που υπαγορεύουν τις πτωτικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις προβλέψεις.

Εάν ο Πρόεδρος Mario Draghi σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές του με το σχέδιο σταδιακής απόσυρσης των περιουσιακών στοιχείων από τον επόμενο μήνα, όπως αναμένουν οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές, τότε θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η εμπιστοσύνη των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, παραμένει άθικτη.

Τι λένε οι οικονομολόγοι; Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι κακοί για την ανάπτυξη και οι κίνδυνοι αρχίζουν να αποκρυσταλλώνονται σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Αλλά ας μην ξεχνάμε πόση πρόοδο έχει σημειώσει η ευρωζώνη τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα