Συνεχίζεται η ακρόαση της CFO της Huawei - Τι προσφέρει ο δικηγόρος της ως εγγύηση

Επιστρέφει σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου Βανκούβερ η οικονομική διευθύντρια της Huawei, καθώς ο δικαστής σταθμίζει τα τελικά ζητήματα για να αποφασίσει εάν θα πρέπει να απελευθερωθεί με εγγύηση εν αναμονή της διαδικασίας έκδοσης.

Η CFO της Huawei, Meng Wanzhou, συνελήφθη από τις αρχές του Καναδά την 1η Δεκεμβρίου κατόπιν

αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα είναι η τρίτη ημέρα των ακροάσεων με εγγύηση σε δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας, με την Κίνα να επικρίνει τη συνεχιζόμενη κράτηση και να απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή της.

Η Meng αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις ΗΠΑ ότι παραπλάνησε πολυεθνικές τράπεζες σχετικά με τον έλεγχο της Huawei σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ιράν, θέτοντας τις τράπεζες σε κίνδυνο να παραβιάσουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ και να υποστούν αυστηρές ποινές.

Τη Δευτέρα, ο δικαστής ανέβαλε τις διαδικασίες μέχρι την Τρίτη, επειδή ήθελε να ακούσει περισσότερα και από τις δύο πλευρές σχετικά με το θέμα του εγγυητή – το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες της Meng εάν απελευθερωθεί.

Ο δικηγόρος της Meng, David Martin, είχε προτείνει τον σύζυγό της ως εγγυητή, αλλά ο δικαστής και ο εισαγγελέας αμφισβήτησαν το εάν ο Liu Xiaozong, ο σύζυγος της Meng, θα μπορούσε να εκτελέσει αυτό το καθήκον, καθώς δεν είναι κάτοικος της Βρετανικής Κολομβίας.

"Αν η κυρία Meng έφευγε, προσπαθούσε να διαφύγει, ο κ. Liu δεν θα έμενε πίσω εδώ", δήλωσε ο εισαγγελέας John Gibb-Carsley. "Θα πήγαινε μαζί της".

Προκειμένου να μεταφερθεί η Meng σε ένα από τα δύο πολυτελή σπίτια της στην πόλη, ο δικηγόρος της πρότεινε συσκευές παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και 24ωρη ασφάλεια για να εξασφαλίσει ότι η πελάτης του δεν θα φύγει.

Πρότεινε επίσης εγγύηση ύψους 15 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων και δεσμεύθηκε ότι η Meng θα παραδώσει όλα τα διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα στην καναδική αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα