Στρατηγική συνεργασία HIG Capital-ALDEMAR

Την πλειοψηφία της εταιρείας Τουριστικής Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε., μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αποκτά το fund της HIG Capital, με την Aldemar του ομίλου Αγγελόπουλου να διατηρεί μικρότερη συμμετοχή. Η συμφωνία αφορά αρχικά τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία

της Ρόδου Αmilia Mare και Paradise Village στη Ρόδο, με τον όμιλο της Aldemar να παραμένει στη διαχείριση και το αμερικανικό fund να αναλαμβάνει το κομμάτι του τραπεζικού δανεισμού, που ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο η ΤΕΝ Α.Ε., με μετόχους την Aldemar της οικογένειας Αγγελόπουλου και τον επιχειρηματία Μιχάλη Παπαδόπουλο, είχε βγεί προς πώληση.

Η συμφωνία κυοφορούνταν εδώ και πολλούς μήνες και μάλιστα με ούκ ολίγους μνηστήρες, ωστόσο μόλις τώρα οι ενδιαφερόμενες πλευρές κατέληξαν οριστικά με την HIG να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο απέναντι στις πιστώτριες τράπεζες με εξόφληση ενός τμήματος και αναδιάρθρωση δανεισμού, αλλά και απέναντι στον όμιλο Aldemar, στον οποίο η ΤΕΝ διατηρούσε οφειλή περί τα 13 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η HIG, έχοντας ήδη επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία Μαϊλλης διατηρεί ενδιαφέρον συνολικά για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, κάτι το οποίο φαίνεται να δρομολογείται τώρα μετά και τη συμφωνία με τον όμιλο Aldemar. Tα δύο, κεντρικά ξενοδοχεία της Ρόδου με δυναμικότητα άνω των 2.300 κλινών πρόκειται να αναβαθμιστούν περαιτέρω, ενώ ειδικά το Paradise Village πρόκειται να ανακαινιστεί εξ ολοκλήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα