Στο περιθώριο το ελληνικό Χρηματιστήριο - Πτώση

Την ώρα που η Ευρώπη έχει γυρίσει σε κέρδη – πλην Ιταλίας – η ελληνική συνεχίζει με πτώση και «χαμηλές ταχύτητες» σ ότι αφορα τους τζίρους.

Μετά τις 2 το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης κινείται πτωτικά με μια αξία συναλλαγών που φθάνει μόλις τα 30 εκατ εκατ. ευρώ.

Ούτε τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεν κατάφεραν να προσελκύσουν ενδιάφερον αφού προφανώς είναι ενσωματωμένα στις τιμές. Η αγορά παραμένει «νεκρωμένη» και εξαρτάται απο τις διαθέσεις των ξένων επενδυτών οι οποίοι έχουν ανακρούσει πρύμναν για την ελληνική αγορά μέχρι να δουν

τα πρώτα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών – όπου θα ανακοινωθούν και οι επιπτώσεις στα κεφάλαια και τις προβλέψεις απο την εφαρμογή των νέων λογιστικών προτύπων. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στις 12 Μαρτίου.

Εικόνα κατάρρευσης εμφανίζουν μια σειρά απο μετοχές της μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης, μια ένδειξη που μαρτυρά ότι, οι πωλήτες εκμεταλλεύονται το κακό κλίμα για να πιεστούν οι τιμές χαμηλότερα. Οι μετοχές που πιέζονται είναι κυρίως μια ομάδα μετοχών που πρωταγωνιστούσε το τελευταίο διάστημα

Ο Γενικός Δείκτης έχασε και τις 810 μονάδες και τώρα κινείται στις 807 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,81%.

Η Εθνική Τράπεζα σημειώνει οριακή πτώση φθάνοντας τα 0,2896 ευρώ. Αμετάβλητη η Eurobank κινείται στα 0,78 ευρώ. Με πτώση 0,86% η Tράπεζα Πειραιώς στα 3,47 ευρώ.

Αμετάβλητη η Alpha bank στα 1,90 ευρώ. Πτώση 2,82% για την Lamda στα 6,56 ευρώ. Απώλειες 0,95% για την μετοχή της ΔΕΗ στα 2,704 ευρώ. Στην μεσαία κεφαλαιοποίηση η Ελλάκτωρ χάνει 3,58% στα 1,726 ευρώ. Βουτιά 3,92% για την Ιντραλοτ στα 1,278 ευρώ.

Με πτώση 3,42% η Ιντρακόμ στα 0,818 ευρώ. Απο την άλλη πλευρά κέρδη 2,99% εμφανίζει το Υγεία, 5% η ΑΝΕΚ 2,11% ο ΟΛΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα