Στο «κόκκινο» η Ασία μετά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

Πτωτικά άνοιξε την εβδομάδα η Ασία παρά τη δυναμική επίδοση της Wall Street μετά από μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων για την Κίνα, η οικονομία της οποίας σημείωσε επιβράδυνση κατά το β' τρίμηνο του έτους. Επιβράδυνση σημειώθηκε και στη βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αυξάνοντας τις ανησυχίες καθώς είναι σε εξέλιξη η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας.

Ο Shanghai composite σημείωσε απώλειες 0,81% στις 2.808,31 μονάδες, καθώς το ΑΕΠ

εμφάνισε αύξηση 6,7% έναντι 6,8% το α' τρίμηνο. Ο Shenzhen composite με μικρή πτώση 0,04%.

Η επιβράδυνση της οικονομίας σημειώθηκε λόγω της σφιχτότερης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί το Πεκίνο από τις αρχές του έτους. Όπως αναφέρουν αναλυτές της Oxford Economics «αναμένεται ότι ανάπτυξη κατά το β' εξάμηνο θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, αλλά τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν ότι η δυναμική της συνολικής παγκόσμιας ζήτησης παραμένει προς το παρόν ισχυρή».

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημείωσε πτώση 0,35% στις 28.425,66 μονάδες, με απώλειες κυριως στους κλάδους ακινήτων και πρώτων υλών, αν και μέρος των απωλειών αντισταθμίστηκε από τον κλάδο τεχνολογίας.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε κατά 0,39% στις 2301,99 μονάδες. Πτώση καταγράφηκε στις τραπεζικές μετοχές, ενώ άνοδο είχαν οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου, με τη Hyundai Motor να σημειώνει άνοδο κατά 3,27%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,43% στις 6241,40 μονάδες.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω εθνικής γιορτής. Ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού υποχώρησε κατά 0,37% στις απογευματινές συναλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα