Στο 2,75% αυξάνει την πρόβλεψή της για ανάπτυξη στις ΗΠΑ η JP Morgan

Στο 2,75% βλέπει πλέον την ανάπτυξη στις ΗΠΑ η JP Morgan, αναθεωρώντας τις προβλέψεις της για το β΄' τρίμηνο του 2018, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 2,25%.

Η αναθεώρηση ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των βελτιωμένων στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο τον Απρίλιο, που ανακοίνωσε νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ,

σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, διαμορφώθηκε στα 68,19 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, έναντι των ανοδικά αναθεωρημένων 68,59 δισ. δολ. του Μαρτίου.

Ελαφρώς χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν ήταν εξάλλου η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α΄ τρίμηνο, αν και ο δείκτης για τα εταιρικά κέρδη ανέκαμψε μερικώς στο α΄ τρίμηνο, μετά από έναν αδύναμο τερματισμό του 2017.

Το ΑΕΠ α΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στο 2,2%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων (τον προηγούμενο μήνα) για 2,3% και έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων επίσης για 2,3%.

Η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων αναθεωρήθηκε υψηλότερα για το α΄ τρίμηνο, ωστόσο αντισταθμίστηκε από τις πτωτικές αναθεωρήσεις σε άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως τα αποθέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα