Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Ευρώπη κοντά στα υψηλά τριών μηνών

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, κοντά σε υψηλά τριών μηνών, μετά τα κέρδη στις ασιατικές αγορές και την άνοδο του πετρελαίου, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ συνεδριάσουν αργότερα, με τους αναλυτές να μην προβλέπουν καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας μετά την μείωση των επιτοκίων και την επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον προηγούμενο μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,2%, με 2 μετοχές να ενισχύονται για κάθε μία που πέφτει. Ο ευρωπαϊκός δείκτης έχει ανακάμψει κατά 15% από τα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου. Ο γερμανικός DAX, που είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση από την αρχή του έτους, πλέον ανακάμπτει γρηγόρότερα από τους υπόλοιπους δείκτες, οδεύοντας μάλιστα προς bull market.

Ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά στις 6.403 μονάδες, ο DAX κινείται με άνοδο 0,16% στις 10.438 μονάδες, ο CAC κινείται με οριακές διακυμάνσεις στις 4.592 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,46% στις 9.189 μονάδες και ο FTSE MIB κινείται οριακά στις 18.665 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Μόσχας, Micex, κατέγραψε νωρίτερα νέο υψηλό ρεκόρ στις 1.964 μονάδες (+4,26%), χάρη στο ράλι των τιμών πετρελαίου και την εκτίμηση της ΙΕΑ ότι η μείωση, κυρίως της αμερικανικής, παραγωγής πετρελαίου θα επιφέρει εξισορρόπηση στην αγορά το 2017.

Στις μετοχές η Volkswagen AG κινείται ανοδικά κατά 4,2% μετά την είδηση του Bloomberg ότι ο γερμανικός κολοσσός συμφώνησε να προχωρήσει σε αποζημιώσεις ύχους 10 δισ. δολ. για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων. Ράλι καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Βουτιά» 11% για την Ericsson AB, σε νέο χαμηλό έτους, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α' τριμήνου.

Με κέρδη κινούνται οι μεταλλευτικές μετοχές κοντά σε υψηλό οκτώ μηνών και οι μετοχές πρώτων υλών στο χρηματιστήριο του Λονδίνου χάρη στην άνοδο του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, άνοδο 2,18% καταγράφει η Glencore και κέρδη 2,8% η Antofagasta και η BHP Billiton.

Ράλι 4,42% για την Smiths Group, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε την εξαγορά της καλιφορένζικης Morpho Detection από τη γαλλική Safran έναντι 710 εκατ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα