Βίτσας: Τα νέα μέτρα θα φέρουν επιβάρυνση 10 ευρώ μεσοσταθμικά για όλους

Για τη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, αλλά και για τα σκληρά μέτρα που περιμένουν για ακόμα μια φορά τους Έλληνες πολίτες μίλησε νωρίτερα στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Αυτή η διαπραγμάτευση τι θα δείξει; Θα ανοίξει το πακέτο εκείνο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών», ανέφερε για να προσθέσει: «Σε αυτό μέσα έχουμε κάνει μία συμφωνία 5,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξουν και

κάποια μέτρα».

«Ήδη αυτά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ανακοινωθεί, εγώ μπορώ να σας πω ότι μεσοσταθμικά, αυτό σημαίνει μία επιβάρυνση που δεν είναι ιδιαίτερα τεράστια, αλλά εγώ τη θεωρώ πάντα σοβαρή», δήλωσε επίσης.

Όπως είπε: «Μπορεί για τα χαμηλά εισοδήματα να είναι 5 ευρώ το άτομο το μήνα, τα υψηλότερα εισοδήματα μπορεί να είναι 15-20 ευρώ, κάπου εκεί στα 10 ευρώ μεσοσταθμικά».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό και τις εξελίξεις στην Ειδομένη, ο κ. Βίτσας είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κυβερνητικό κλιμάκιο, αν χρειαστεί και με τη συμμετοχή υπουργών, με μεταφραστές και εκπροσώπους μεταναστών στην Ελλάδα για να αρχίσουν να μεταφέρονται στα άλλα κέντρα με κριτήριο και την εθνικότητα».

Για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή στα σύνορα με τα Σκόπια είπε: «το ζήτημα είναι σοβαρό και θα πρέπει να κατανοήσουν οι πρόσφυγες ότι φιλοξενούνται. Με βάση τη συνθήκη της Γενεύης όσοι βρίσκονται σε μια χώρα πρέπει να τηρούν τους νόμους της» και πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα και το συμφέρον των προσφύγων και μεταναστών είναι να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές».

Keywords
Τυχαία Θέματα