Στα «πυρά» της Ευρώπης η Amazon - Υπό νέα έρευνα στη Γερμανία

Ο "διπλός ρόλος" της Amazon.com Inc. ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Γερμανίας και ο μεγαλύτερος διαδικτυακός οικοδεσπότης για μικρότερα καταστήματα, είναι ο στόχος μιας αντιμονοπωλιακής έρευνας σχετικά με τους όρους που η εταιρεία θέτει για άλλους πωλητές, ανέφερε η γερμανική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η έρευνα στη μεγαλύτερη αγορά της Amazon εκτός των Η.Π.Α. προστίθεται στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής

Ένωσης, σχετικά με το εάν η εταιρεία συγκεντρώνει πληροφορίες για τις επιτυχίες των ανταγωνιστών της, προκειμένου να δημιουργεί τα δικά της προϊόντα. Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι έλαβαν "πολυάριθμες" καταγγελίες από τους πωλητές.

Η Ευρώπη είναι ένα δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον για τις μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, με πρόστιμα που πλήττουν τη Google, έναν ισχυρό φόρο για την Apple και την απειλή των νέων νόμων για τον περιορισμό του τρόπου με τον οποίο οι διαδικτυακές πλατφόρμες χειρίζονται τους χρήστες τους. Το Facebook εξετάζεται επίσης από τη γερμανική αντιμονοπωλιακή αρχή για τους άδικους όρους ιδιωτικότητας.

Amazon λειτουργεί ως ένα είδος πύλης για τους πελάτες", δήλωσε στο Bloomberg ο Andreas Mundt, επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Bundeskartellamt). "Ο διπλός ρόλος της ως ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής και η μεγαλύτερη αγορά, έχει τη δυνατότητα να σαμποτάρει άλλους πωλητές στην πλατφόρμα της".

Η Amazon "θα συνεργαστεί με τη Bundeskartellamt και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν", ανέφερε η εταιρεία

Οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν κατά 0,9% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης την Πέμπτη.

Εάν οι ρυθμιστικές αρχές καταφέρουν να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, θα τοποθετήσουν τις online πλατφόρμες στο επίκεντρο για το πώς αντιμετωπίζουν τους χρήστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα