Στα γερμανικά το δημόσιο... αντίο του Λεμέρ στον Σόιμπλε

Επιλέγοντας να μιλήσει γερμανικά, ο υπ. Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ είπε το δικό του δημόσιο... αντίο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μετά το σημερινό Eurogroup και το αυριανό Ecofin ουσιαστικά θα αποχωρήσει απ' τη θέση του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας για να αναλάβει Πρόεδρος στη νέα γερμανική Βουλή.

Κάτι που σηματοδοτεί και το τέλος μίας εποχής για την Ευρωζώνη.

Κατά την είσοδο του στο κτίριο όπου θα διεξαχθεί σε λίγη ώρα η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο ο κ. Λεμέρ χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον Βόλφγκανγκ Σόιμπε «μεγάλο υπ. Οικονομικών, μεγάλο Ευρωπαίο, και μεγάλο φίλο».

Την ίδια ώρα έσπευσε να στηρίξει και τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θέλει να ολοκληρώσει τη θητεία του, όπως είναι προγραμματισμένο, τον ερχόμενο Ιανουάριο και όχι άμεσα που τον αναγκάζει η δρομολογημένη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στην Ολλανδία που τον θέτει εκτός του υπ. Οικονομικών της χώρας του.

«Νομίζω ότι είναι η πιο βολική και λογική επιλογή για το Εurogroup. Θέλουμε σταθερότητα. Είναι καλός Πρόεδρος. Εάν θέλει να μείνει ως τις αρχές της επόμενης χρονιάς πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση», απάντησε σχετικά ο κ. Λεμέρ.

Στ. Μορφίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα