Δεν αποσύρεται η ρύθμιση για αλλαγή φύλου στα 15

Με εξειδίκευση του επιστημονικού οργάνου που θα εξετάζει τους ανήλικους που επιθυμούν να κάνουν αλλαγή-διόρθωση φύλου επιχειρεί – κατ αρχήν- ο κ. Σταύρος Κοντονής να ξεπεράσει τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επίμαχη ρύθμιση και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον πέντε βουλευτές – Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Γάκης, Ν. Κασιμάτη – έχουν εκφράσει ισχυρούς προβληματισμούς για την ένταξη ανηλίκων στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Η νομοτεχνική βελτίωση

που κατέθεσε ο κ. Κοντονής, στην έναρξη σχεδόν την συνεδρίασης προκειμένου να «μετρήσει» τις αντιδράσεις προβλέπει την συγκρότηση διεπιστημονικού οργάνου που θα μετέχουν παιδοψυχίατροι, παιδοχειρουργοί, ενδοκρινολόγοι, ψυχολόγοι κλπ. Αναλυτικά:
«Στην παρ. 2 του άρθρου 3 η φράση «ιατρικού συμβουλίου που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου» απαλείφεται και αντικαθίσταται από την φράση:

«διεπιστημονικής επιτροπής που συστήνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Υγείας για 2 έτη στην οποία μετέχουν α) ένας παιδοψυχίατρος β) ένας ψυχίατρος γ) ένας ενδοκρινολόγος δ) ένας παιδοχειρουργός ε) ένας ψυχολόγος και στ) ένας κοινωνικός λειτουργός με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα