Σκουρλέτης με κομμένα τα φτερά

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Αυτοαναφορικός, με προφανή διάθεση να δικαιολογήσει ένα σωρό λάθη και αστοχίες των πολιτικών του και σαφώς πιο απολογητικός και ήπιος από ό,τι στο παρελθόν παρουσιάστηκε χθες στην ΕΡΤ και την εκπομπή Focus ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Σε δύσκολη θέση λόγω της παταγώδους αποτυχίας του στις διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που του πιστώνεται αρνητικά από τον πρωθυπουργό, ο Πάνος Σκουρλέτης

θέλησε να παρουσιάσει ως "επιτυχίες του" τα Βατερλό του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΗ αν και δεν πιέστηκε καθόλου από το φιλικό προς αυτόν πάνελ να απαντήσει για ακανθώδη ζητήματα όπως αυτό της διάλυσης επί των ημερών του της ΔΕΗ η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, με τη στάση του να αποκαλέσει "μαϊντανούς" τους συνδικαλιστές - προφανώς ξεχνώντας τις προσωπικές του συχνές παρουσίες στα ΜΜΕ όταν ήταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - πυροδότησε την ένταση, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει να βγάλει τα κάρβουνα από τη φωτιά που ο υπουργός του άναψε.

Σαν να μην έφθανε αυτό, ήδη από το Σάββατο με την παρέμβαση του (στην οποία κυριολεκτικά σύρθηκε λόγω των προβλημάτων) στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ έδειξε πως δεν έχει διαύλους επικοινωνίας με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ αποδεικνύοντας πως η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν διατηρούν ερείσματα στο συνδικαλιστικό κίνημα παρά το ότι προέρχονται από την αριστερά.

Όπως και να έχει πάντως, το κυβερνητικό και πολιτικό μέλλον του Πάνου Σκουρλέτη είναι άδηλο. Ήδη έχει αποτύχει να καταστεί ως απέναντι του Αλέξη Τσίπρα "αριστερός" εσωκομματικός πόλος με την υπερψήφιση όλων των κεντρικών επιλογών. Η συχνή επίσης γκρίνια του για τις αποκρατικοποιήσεις μάλλον ως γραφική παρουσιάζεται αφού όσο κι αν διαφωνεί, τελικά η γραμμή του ούτε καν μειοψηφική δεν θεωρείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα