Σκληρη κριτική Ντάισελμπλουμ σε Γιούνκερ για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης αποτελεί την αιτία για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «SZ», ο Γερούν Ντάισελμπλουμ καλεί τον κ. Γιούνκερ να σταματήσει να «κάνει τα στραβά μάτια» στο έλλειμμα της Γαλλίας και θέτει ζήτημα αξιοπιστίας.

«Θα ήταν σοφό, εάν η Επιτροπή

πρόσεχε λίγο παραπάνω την αξιοπιστία της. Εμείς τα κράτη - μέλη χρειαζόμαστε έναν αντικειμενικό κριτή, ο οποίος να διαφυλάσσει το Σύμφωνο» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

«Εάν ο κ. Γιούνκερ υποστηρίζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά για την Γαλλία, τότε αυτό καταστρέφει πραγματικά την αξιοπιστία της Κομισιόν ως προστάτη του Συμφώνου και αυτό με ανησυχεί» προσθέτει.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «συνεχή πολιτικοποίηση των δημοσιονομικών αποφάσεων» και θέτει στο στόχαστρο της κριτικής του και την υπόθεση της Ισπανίας, η οποία εξαιρέθηκε από την υποχρέωση λήψης περαιτέρω μέτρων για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, λόγω εκλογών.

«Οι κανόνες του Συμφώνου πρέπει να τηρούνται, ανεξαρτήτως του μεγέθους ενός κράτους - μέλους ή του εάν διεξάγονται εκλογές» καταλήγει ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα