Ανοδικά η Ευρώπη - Άλμα 18% στη Smurfit Kappa

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές παρά την πολιτική αβεβαιότητα μετά τις εκλογές της Κυριακής στην Ιταλία, που οδήγησαν σε μετέωρη Βουλή, με τους επενδυτές να αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο ως και 0,8% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 +0,93%, o DAX +1,27%, o CAC40 +0,79%, o IBEX35 +0,47%, ενώ στην Ιταλία

ο FTSE MIB καταγράφει σημαντικά κέρδη 1,18%.

Στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη VW να εβνισχύεται κατά 2,5% μετά την ανακοίνωση για αύξηση των πωλήσεών της κατά 5% τον Φεβρουάριο.

Η μετοχή της μεγαλύτερη εταρείας συσκευασιών και χάρτου της Ευρώπης, Smurfit Kappa έκανε νωρίτερα άλμα κατά 18% εμτά την απόρριψη προσφοράς εξαγοράς από την αμερικανική International Paper.

H γαλλική εταιρεία αμυντικών συστημάτων Thales ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεπέρασε όλους τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει για το 2017, με αποτεέλσμα η μετοχή της να σημείωσει άνοδο πάνω από 6%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιρειών Just Eat και Dormakaba Holding, με τη δεύτερη να χάνει 13% μετά την ανακοίονωση ότι το outlook για τα δομικά της κέρδη ήταν κατώτερο των προβλέψεων.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η πολιτική αβεβαιότητα συνεχίζεται στην Ιταλία, καθώς πρώτες δυνάμεις αναδείχθηκαν δύο – αντίρροπα - αντισυστημικά κόμματα: το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λίγκα του Βορρά, με τους αναλυτές να θεωρούν πιθανή μια κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δύο..

Στο μεταξύ, ο πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτησή του από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την πανωλεθρία που υπέστη στις εκλογές – είχε τα χαμηλότερα ποσοστά εκ συστάσεώς του, το 2007.

Αλλού στην Ευρώπη, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στις Βρυξέλλες. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη και την επικεφαλής του κόμματος DUP της Β. Ιρλανδίας, Αρλίν Φόστερ.

Στο Λονδίνο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο υπουργός του Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, θα συναντηθούν με τον Γκι Φερχόφσταντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα