Σε ιστορικά υψηλά ο Nasdaq

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες εν όψει της ανακοίνωσης από Fed, με τον Nasdaq να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά.

Η αγορά έχει προεξοφλήσει ήδη μια αύξηση επιτοκίων, και οι επενδυτές πλέον αναμένουν τη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αναζητήσουν κάποια ένδεθξη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για ενδεχόμενες περαιτέρω αυξήσεις

επιτοκίων (όπως έχει υποσχεθεί).

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 25.533 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,29% στις 7.725 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,06% υψηλότερα, στις 2.788 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,5% τον προηγούμενο μήνα, παίρνοντας ώθηση από την άνοδο στις τιμές των καυσίμων και τα συνεχιζόμενα κέρδη στα κόστη των υπηρεσιών. Η μέτρηση του Απριλίου ήταν 0,1%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 3,1%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ τον Απρίλιο είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters προέβλεπαν κέρδη 0,3% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,5% χαμηλότερα στα 65,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,12% στα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1777 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,95%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της AT&T βουτάει 4,4%, μετά την έγκριση της συγχώνευσής της με την Time Warner από ομοσπονδιακό δικαστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα