Σε ελεύθερη πτώση η Boeing - Απώλειες 13% μέσα σε δύο ημέρες

Συνεχίζει να κατρακυλά η μετοχή της Boeing που έχει χάσει σχεδόν 13% μέσα σε δύο ημέρες, καθώς το sell-off σήμερα ξεπερνά το 7,5% στα 370 δολάρια (από 420 το βράδυ της Κυριακής).

Η μία χώρα μετά την άλλη αναστέλλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Η Edward

Jones υποβάθμισε τη μετοχή της Boeing σε «hold» από «buy», επικαλούμενη μια πιθανή καθυστέρηση στις παραγγελίες.

Χθες, η μετοχή είχε διολισθήσει κατά 5,3%, σε τροχιά για το χειρότερο διήμερο sell-off από τη «βουτιά» 14,7% που καταγράφηκε τις δύο ημέρες έως τις 6 Νοεμβρίου 2008.

Η μετοχή της Boeing πιέζει χαμηλότερα τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones στη Wall Street.

Πάντως, η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών εξέφρασε σήμερα την «πλήρη εμπιστοσύνη» της στην ασφάλεια του στόλου των αεροσκαφών 737 MAX.

«Καταλαβαίνουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές και οι πελάτες έχουν λάβει αποφάσεις που πιστεύουν ότι είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για τις εγχώριες αγορές τους», δήλωσε η Boeing, προσθέτοντας ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FDA) «δεν αναλαμβάνει καμία περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή και, βασιζόμενη στις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουμε καμία βάση για να εκδώσουμε νέες οδηγίες στους φορείς εκμετάλλευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα