Σε χαμηλό ενός μήνα ο χρυσός - Πτώση και στα ομόλογα

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ομόλογα από τη Γερμανία μέχρι και την Ιαπωνία ενώ και οι αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων βρέθηκαν σε υψηλό δύο μηνών, μετά την παρουσίαση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ από τον Ντ. Τραμπ που προβλέπει μείωση της φορολογίας. Σε αυτό συντείνουν και οι αυξημένες προσδοκίες ότι επίκειται νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Πτώση

σημειώνουν και τα μέταλλα με τον χρυσό να υποχωρεί σε χαμηλό ενός μηνός, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Παράλληλα το δολάριο διαγράφει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη μετά την ενίσχυσή του σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Η προοπτική της αύξησης των επιτοκίων και της μείωσης των φόρων σηματοδοτούν μια πιο μακροπρόθεσμη bear αγορά ομολόγων, αναφέρει ο αναλυτής της Mint Partners, Bill Blain. Το ερώτημα που υπάρχει πάντα είναι το πότε θα συμβεί αυτό, συμπληρώνει.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός διευρύνει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς η άνοδος του δολαρίου καθιστά το προϊόν ακριβότερο για τους βασικούς αγοραστές του σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το πολύτιμο μέταλλο υποχωρούσε κατά 0,04% στα 1.282,31 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι υποχωρούσε κατά 0,4% στα 16,76 δολάρια.
Την ίδια ώρα, το δολάριο αρχίζει να υποχωρεί μετά το χθεσινό ράλι σημειώνοντας απώλειες 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 112,8 γεν πριν από λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα