Ανοδικά η Ευρώπη με ώθηση από τη φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των αποκαλυπτηρίων Τραμπ για τη σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 λίγο μετά το άνοιγμα σημείωνε άνοδο 0,04% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος. Οι τραπεζικές μετοχές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη, χάρη στα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση των τελευταίων 30 ετών στις ΗΠΑ, αλλά και τις προσδοκίες για αύξηση των

επιτοκίων εντός του έτους από τη Fed.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, ο FTSE100 στο -0,17%, o DAX στο +0,21%, o CAC40 στο +0,04%, o IBEX35 στο +0,03%, o FTSE MIB στο -0,06%

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ πρότεινε ουσιαστικά μείωση φόρων για την πλειοψηφία των πολιτών, ωστόσο το ν/σ δέχτηκε κριτική ότι ευνοεί τους πλούσιους και εγείρει αμφιβολίες για το τι επίπτωση θα έχει στο έλλειμμα της χώρας. Οι αμερικανικές αποδόσεις έκαναν άλμα ενώ το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,12% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Με άνοδο κινούνται και οι μετοχές στον κλάδο αυτοκινήτου μετά τις ανακοινώσεις του Κινέζου υπουργού Βιομηχανίας ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να κατευθύνουν τουλάχιστον το 10% των ετήσιων πωλήσεών τους στα ενεργειακά αυτοκίνητα από το 2019 και μετά.

Στον αντίποδα, ο σουηδικός όμιλος λιανικής H&M, που είδε τη μετοχή του να κάνει βουτιά 5%, μετά την ανακοίνωση για μείωση 20% στα προ φόρων κέρδη τετραμήνου σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Πτώση 1% για τη Ryanair μετά την ανακοίνωση νέων ακυρώσεων πτήσεων.
Η Spotify αποτιμάται σε 16 δισ. δολ. από ιδιώτες traders, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές της για ρευστότητα εντός του 2018, ενώ Rovio και Pirelli αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα το τελικό ύψος των IPO τους.

Στα πολιτικά νέα, οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στα σχόλια των διαπραγματευτών του Brexit καθώς το απόγευμα λήγει ο τέταρτος γύρος συνομιλιών, ενώ στη Γερμανία, η Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται να είναι κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση Σόιμπλε να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και να αναλάβει πρόεδρος της Βουλής, επιτρέποντας έτσι σε κάποιο μέλος άλλου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού να γίνει ο νέος τσάρος της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα