Μεικτή εικόνα στην Ασία – Πτώση για Νikkei εν αναμονή Fed

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς οι επενδυτές τελούν εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve εντός της εβδομάδας.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 0,90% ή 195,61 μονάδες για να κλείσει τις 21.480,90 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος Topix σημείωσε πτώση 0,96% με όλους του κλάδους πλην ενός να σημειώνουν απώλειες.

Η ψυχολογία των επενδυτών επηρεάστηκε από το συνεχιζόμενο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται

η σύζυγος του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σχετικά με την πώληση κρατικής γης. Το γεν σταθεροποιήθηκε στα 105,73 έναντι του δολαρίου. Στο μεταξύ, το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας κατέγραψε πλεόνασμα 3,41 δισεκατομμυρίων γιεν (32,19 εκατομμυρίων δολαρίων) σύμφωνα με τα στοιχεία προκαταρκτικής αναφοράς που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στο Τόκιο και αποδίδεται κυρίως στην αύξηση των εξαγωγών, παρά το γεγονός της αύξησης των ενεργειακών εισαγωγών κατά τον συγκεκριμένο μήνα.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 0,76% στις 2.475,03 μονάδες, ενώ στην Κίνα ο The Shanghai composite με άνοδο 0,3% στις 3.279,60 μονάδες και ο Shenzhen composite με κέρδη 0,27% στις 1.868,05 μονάδες

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,12%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 ξεκίνησε την εβδομάδα θετικά με άνοδο 0,17% στις 5.959,40 μονάδες.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Fed αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερη σαφήνεια για τον αριθμό των αυξήσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2018.

Παράλληλα, θα λάβει χώρα και η πρώτη συνέντευξη τύπου του νέου προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο οικονομολόγος Yi Gang ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας. Ο Yi Gang θεωρείται ως ο αρχιτέκτονας των μεταρρυθμίσεων επί των χρηματοοικονομικών και των πολιτικών για το ξένο συνάλλαγμα και αναμένεται πως θα εργαστεί για τη διεθνοποίηση του γιουάν αλλά και για το άνοιγμα των κινεζικών αγορών στους ξένους επενδυτές τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα