Ράλι για τον χρυσό λόγω Τραμπ...γκέιτ

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο μεγαλύτερη ανοδικό σερί από τον Απρίλιο.

Το πολύτιμο μέταλλο παίρνει ώθηση από τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Ντόναλντ Τραμπ, που θυμίζουν έντονα το σκάνδαλο Watergate της δεκαετίας του 70, το οποίο και οδήγησε στην παραίτηση του τότε προέδρου Νίξον. Την ίδια ώρα, διευρύνονται οι απώλειες για το δολάριο, καθώς οι επενδυτές δεν δείχνουν διάθεση για την ανάληψη ρίσκου.

Ολοι πλέον αναρωτιούνται αν η ιστορία θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει μέγα πλήγμα στο κλίμα εμπιστοσύνης των αγορών.

Ο

χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 1.245,07 δολάρια η ουγγιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαΐου, ενώ λίγο νωρίτερα στο Λονδίνο άγγιξε τα 1.243,78 δολάρια η ουγγιά, την ώρα που ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg έκανε βουτιά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, που ανέλαβε την προεδρία το Τραμπ.

Σημιεώνεται ότι το ανοδικό σερί για τον χρυσό είναι και το μεγαλύτερο εδώ και έναν μήνα και από τις αρχές της χρονιάς έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 8,5%.

Σύμφωνα με την Westpac Banking οι ανησυχίες που κυριαρχούν στον Λευκό Οίκο μπορεί να επιβραδύνουν την λήψη πολιτικών αποφάσεων και δίνει σύσταση short για το δολάριο.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η άνοδος του χρυσού οφείλεται κυρίως στην πτώση του δολαρίου και υποστηρίζουν ότι βραχυπρόθεσμα θα συνεχίσει να ανεβαίνει δεδομένων των κινήσεων της Βόρειας Κορέας από τη μια και του Τραμπ από την άλλη. Εκτιμούν δε ότι αν απομακρυνθούν όλα τα τρέχοντα ρίσκα τότε ο χρυσός θα περιοριστεί στην περιοχή των 1.100 δολαρίων/ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα