Ράλι για την Tesla - Τα αποτελέσματα επανορθώνουν τη ζημιά του Musk στη μετοχή

Η Tesla Inc. ξεπέρασε τις προσδοκίες με το μόλις τρίτο τρίμηνο θετικών κερδών στην ιστορία της, ενισχύοντας την προσπάθεια του Elon Musk να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μια οικονομικά βιώσιμη επιχείρηση.

Οι μετοχές της Tesla ενισχύθηκαν κατά 10% την Πέμπτη, καθώς οι αναλυτές της Wall Street δήλωσαν ότι η εταιρεία έχει γυρίσει σελίδα με τα κερδοφόρα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και

τώρα θα μπορούσε να αποφύγει να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια από τους χρηματοδότες της.

Με μια άνοδο έως και 12% σε ένα σημείο στην αρχή της διαπραγμάτευσης, φτάνοντας στα 322 δολάρια ανά μετοχή, η ανοδική αυτή κίνηση προσέθεσε 6 δισ. δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της Tesla, καλύπτοντας την αναταραχή που περνά εδώ και λίγους μήνες οι εταιρεία και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Elon Musk.

Οι μετοχές της Tesla έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ τον Αύγουστο, αλλά βυθίστηκαν, καθώς ο Musk κατηγορήθηκε από τους short sellers και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. πως έκανε tweet και έπειτα εγκατέλειψε ταχέως ένα σχέδιο για να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Οι αναλυτές της Wall Street επισημαίνουν εδώ και μήνες ότι η εταιρεία θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα για να διατηρήσει την αυξημένη παραγωγή του κρίσιμου Model 3, αλλά αρκετοί δήλωσαν την Πέμπτη ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι πλέον απαραίτητο.

"Με απλά λόγια, οι παραδόσεις και τα κέρδη είναι οι μόνες μάχες που έχουν σημασία", δήλωσε ο Gene Munster, αναλυτής της γνωστή εταιρείας τεχνολογίας Loup Ventures.

Η Tesla παρουσίασε μια ελεύθερη ροή 881 εκατ. δολαρίων στα αποτελέσματα του τρίτου τρίμηνο - την πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους 2016 - και ο Musk δήλωσε ότι η εταιρεία θα το διατηρήσει αυτό τα επόμενα τρίμηνα.

Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη 311,5 εκατ. δολαρίων ή 1,75 δολάρια ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με ζημία 619,4 εκατ. δολαρίων ή 3,70 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η αγάπη του Musk για τα αλλοπρόσαλλα tweets έχει βάλει την Tesla στην δύσκολη θέση να πείσει τη Wall Street ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παράγει τα αυτοκίνητα του Model 3 με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και να αποκομίσει κέρδος.

Κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Tesla έχει πράγματι γυρίσει σελίδα και βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία.

"Πιστεύουμε ότι η αφήγηση της Tesla αρχίζει να αλλάζει, καθώς η εταιρεία μεταβαίνει σε βιώσιμη κερδοφορία", δήλωσε ο αναλυτής της Baird Research, Ben Kallo.

Τουλάχιστον τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες αύξησαν τις τιμές-στόχους για τη μετοχή. Από τα 29 εταιρίες που καλύπτουν τη μετοχή, 10 από αυτές διατηρούν σύσταση « buy» ή και ψηλότερη, 9 διατηρούν σύσταση «σε αναμονή» και 10 διατηρούν «sell» ή χαμηλότερα.

Η μέση τιμή-στόχος είναι στα 316 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα