Ο πλουσιότερος Τσέχος «γλυκοκοιτάζει» μερίδιο στην Τσέλσι

Ο Petr Kellner, ο πλουσιότερος Τσέχος και ο ιδιοκτήτης της επενδυτικής εταιρείας PPF Group, σκέφτεται να αγοράσει μερίδιο στην Τσέλσι από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ανέφερε η εφημερίδα Lidove Noviny.

Ο Αμπράμοβιτς, γνωστός για τις στενές του σχέσεις με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ετοιμάζεται για μια πλήρη ή μερική αποχώρηση από την Τσέλσι αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ανανέωσε τη βίζα του. Το γεγονός αυτό ακολούθησε την

κλιμάκωση της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας, μετά από τις κατηγορίες ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν θανατηφόρο νευρική ουσία για να σκοτώσει έναν πρώην κατάσκοπο σε βρετανικό έδαφος.

"Δεν μπορώ να σχολιάσω", δήλωσε η Μαρίνα Γκρόνοβσκαϊ, διευθύντρια του Ομίλου της Τσέλσι, όταν ρωτήθηκε για το δημοσίευμα της τσέχικης εφημερίδας, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της. Η εκπρόσωπος της PPF, Zuzana Migdalova, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει τις εικασίες.

Ο Αμπράμοβιτς έχτισε την περιουσία του από την πώληση ιδιωτικοποιημένων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των Sibneft και Aeroflot. Η περιουσία του αγγίζει περίπου τα 14,8 δισ. δολάρια, με βάση εν μέρει την ιδιοκτησία του στο χαλυβουργείο Evraz και Norilsk Nickel.

Ο Τσέχος Kellner άρχισε επίσης να συγκεντρώνει πλούτο κατά την πώληση κρατικών εταιρειών μετά την πτώση του κομμουνισμού στην πρώην Τσεχοσλοβακία. Οι κύριες επενδύσεις του βρίσκονται τώρα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας και η PPF κατέχει περιουσιακά στοιχεία που υπερβαίνουν τα 38 δισ. ευρώ. Ελέγχει τον πάροχο τηλεπικοινωνιών O2 Czech καθώς και φορείς εκμετάλλευσης σε πολλά άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ η εταιρεία του Home Credit δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, με τη Ρωσία και την Κίνα να είναι οι μεγαλύτερες αγορές.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος αγόρασε την Τσέλσι όταν ήταν μια ανάσα από την πτώχευση το 2003 για £140 εκατ., έχει ήδη απορρίψει τις προσφορές για το σύλλογο πέραν των 2,3 δισ. δολαρίων - που θα ήταν μια παγκόσμια τιμή ρεκόρ για μια αθλητική ομάδα - σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Νωρίτερα φέτος, ο δισεκατομμυριούχος προσέλαβε την Raine Group LLC, μια εμπορική τράπεζα στη Νέα Υόρκη, για να τον συμβουλεύσει σχετικά με τη δυνατότητα πλήρους ή μερικής πώλησης του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα