Ράλι για τη Wall Street – Άνω των 21.000 μον. ο Dow Jones

Φρενίτιδα ανόδου για τις αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να σπάει και το φράγμα των 21.000 μονάδων, με τους επενδυτές να εκφράζουν δια αυτού του τρόπου την ικανοποίησή τους μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τις ακριβείς αλλαγές που προτίθεται να πραγματοποιήσει σε φορολογικό επίπεδο, η γενικότερη αίσθηση από την ομιλία του ήταν θετική για τις αγορές.

«Νομίζω ότι όλα οφείλονται στην αισιοδοξία που προκάλεσε η ομιλία (σ.σ.: του κυρίου Τραμπ) αλλά και στην αισιοδοξία των αγορών ότι η κυβέρνηση μπορεί

να φέρει σε πέρας αυτήν την ατζέντα», εκτιμά ο Tom Wright, επικεφαλής στη μονάδα μετοχικών επενδύσεων της JMP Securities.

Κέρδη 343 μονάδων ή 1,65% για τον Dow Jones στις 21.155 μονάδες, με τη μετοχή της Goldman Sachs να εμφανίζει την ισχυρότερη άνοδο. Στο 1,49% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.398 μονάδες, ενώ 1,36% υψηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 5.904 μονάδες.

Σημαντικό μερίδιο της επενδυτικής προσοχής προσέλκυσαν τόσο οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις όσο και το γεγονός ότι αυξάνονται συνεχώς οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο τα προσωπικά εισοδήματα Ιανουαρίου ενισχύθηκαν 0,4%, ενώ αντίθετα υπήρξε πτώση 1% των καταναλωτικών δαπανών για τον ίδιο μήνα. Ο δείκτης ISM μεταποίησης ενισχύθηκε στις 57,7 μονάδες για τον Φεβρουάριο από 56 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα οι αγορές, στοιχείο το οποίο αποτυπώνεται στο FedWatch της CME Group, εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες περίπου 70% η Fed να προχωρήσει σε αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στη συνεδρίασή της εντός Μαρτίου.

Η ενίσχυση αυτής της πιθανότητας ήταν αρκετή ώστε να οδηγήσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009 την απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων, ενώ αυτή του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,46%.

Keywords
Τυχαία Θέματα