Wealth Financial Services: Μία ...startup σε μία παραδοσιακή αγορά

Του Στέλιου Μορφίδη

«Νεοφυής επιχείρηση σε μία άκρως παραδοσιακή αγορά». Αυτή είναι η απάντηση της πενταμελούς διοικητικής ομάδας της Wealth Financial Services όταν της ζητάνε να χαρακτηρίσει την εταιρεία. Ο Κωνσταντίνος Βουργάνας, ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Θανάσης Κοντονίκας, ο Παναγιώτης Πουλής και ο Φάνης Μυλωνάς, partners στην εταιρεία σπεύδουν μόνοι τους να επεξηγήσουν: «Νεοφυής ως προς το

χαρακτηριστικό της δυναμικής ανάπτυξης και παραδοσιακή ως προς τη βιομηχανία που δραστηριοποιείται»

Από χθες η Wealth Financial Services έγινε γνωστή σε όλη την αγορά με την ανακοίνωση εισόδου σε αυτή του Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα. Ο πρώην Πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς που πλέον έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις δραστηριότητες του φρόντισε, μετά την Παγκρήτια, να συμπεριλάβει στα σχέδια του μία εταιρεία νέων ανθρώπων που τόλμησαν να κινηθούν εναλλακτικά, να κάνουν μία τομή στην ελληνική αγορά και μέχρι σήμερα, παρά την κρίση, να έχουν μία διαρκώς ανοδική πορεία.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Κωνσταντίνος Βουργάνας, Παναγιώτης Πουλής, Φάνης Μυλωνάς, Ιωάννης Ηλιόπουλος και Αθανάσιος Κοντονίκας

«Η συμμετοχή του κ. Σάλλα αποτελεί την υπέρτατη καταξίωση για εμάς. Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών που προέρχεται από το private banking Ελληνικών και ξένων τραπεζών με καινοτόμες ιδέες για την αγορά», λένε. «Που ήσασταν κρυμμένοι τόσο καιρό;» προσπαθώ να τους ρωτήσω μιας και στο άκουσμα της είδησης πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζαμε καν τα πρόσωπα της εταιρείας...

«Εδώ, ακολουθούσαμε μια απλή συμβουλή που μάθαμε στις πολυεθνικές που είχαμε εργαστεί, «προσπάθησε στο 100% δώσε τον καλύτερό σου εαυτό, βάζοντας ως προτεραιότητα το καλό του πελάτη και τα αποτελέσματα θα έρθουν». Έτσι λοιπόν απλά δουλεύαμε ακατάπαυστα και μεγαλώναμε, διεκδικώντας το κομμάτι της αγοράς που μας αντιστοιχούσε.

Κάπως έτσι άρχισαν να μου εξιστορούν πώς μία απλή ιδέα τεσσάρων νέων ανθρώπων, 30άρηδων τότε, μετουσιώθηκε σε πράξη μέσα από ένα γραφείο που πλέον αφήνει το αποτύπωμα του στην ελληνική αγορά.

Ήταν 2010, λίγο μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Οι Κωνσταντίνος Βουργάνας, Ιωάννης Ηλιόπουλος, Θανάσης Κοντονίκας και Παναγιώτης Πουλής ήταν στελέχη σε τμήματα wealth management ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Διαβλέποντας την πορεία των Ελληνικών τραπεζών αποφάσισαν να προκαλέσουν πιο γρήγορα την τύχη τους: να αφήσουν την σιγουριά των θέσεων τους και να ακολουθήσουν μία ιδέα που τη συζητούσαν αρκετά: Μια εταιρεία με ανεξάρτητες υπηρεσίες private banking που θα επιχειρούσε να κάνει τη διαφορά: «να γίνουμε οι άνθρωποι που οι πελάτες μας θα μας εμπιστεύονται την περιουσία τους» «να είμαστε πιο κοντά στον πελάτη και τις ανάγκες του», λένε τα μέλη της ομάδας συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον. Και το βήμα έγινε. «Ήταν μία μεγάλη και σοβαρή απόφαση, σε μια κρίσιμη περίοδο της Ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν τη φοβηθήκαμε».

Το νέο σχήμα, έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση της αγοράς, κατέληξε στην σύναψη στρατηγικών συνεργασιών, ώστε να εξασφαλιστεί στους πελάτες η απαραίτητη υποδομή, συνεργασία με ελληνικούς και ξένους θεματοφύλακες και πρόσβαση σε όλο το φάσμα επενδυτικών προϊόντων.

Στο μεταξύ τους τέσσερις συνιδρυτές ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοι τους. Στους partners θα προστεθεί και ο Φάνης Μυλωνάς ενώ παράλληλα όλη η ομάδα της Wealth Financial Services θα συνέχιζε την ανάπτυξη της, όπως και το πελατολόγιο της εταιρείας. «Αν θέλεις να πας κάπου γρήγορα, πήγαινε μόνος σου, εάν θέλεις να πας κάπου μακριά πήγαινε με παρέα» μας λέει ένας εκ των μελών «και εμείς στη Wealth, έχουμε αποφασίσει να πάμε πολύ μακριά...»

Σήμερα το δυναμικό της Wealth Financial Services προσεγγίζει τα 30 άτομα.

H Wealth Financial Services προσφέρει εύρος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε χαρτοφυλάκια πελατών αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της εταιρείας:

- Υπηρεσίες παροχής επενδυτικών συμβουλών επί ρευστών διαθεσίμων σε ελληνικές και ξένες τράπεζες, σε συνεργασία με Ελληνική ΑΕΠΕΥ

- Eξατομικευμένες λύσεις για κάθε πελάτη, ανάλογα με το βαθμό ρίσκου ή ασφαλείας που επιθυμεί.

- Παροχή πλήρους πρόσβασης σε χρηματιστηριακές συναλλαγές (μετοχές, ομόλογα, etfs κλπ).

Τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας συνεχίζουν σε μία διαρκή ανοδική πορεία παρά την κρίση. Ακόμα και το 2015, εν μέσω της μεγάλης αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας, η Wealth κατάφερε να γράψει μία ισχυρή χρονιά ανάπτυξης. Ο καθαρός κύκλος εργασιών αυξήθηκε 25% σε σχέση με το 2014, ακουμπώντας το 1,3 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν 10%. Μία χρονιά μετά και τα μεγέθη συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Η κερδοφορία, σύμφωνα με τον Θανάση Κοντονίκα, θα σημειώσει νέο ιστορικό υψηλό το 2016. Είναι η χρονιά που η εταιρεία θα πρωταγωνιστήσει στην έκδοση των πρώτων διαπραγματεύσιμων εταιρικών ομολόγων στην εναλλακτική αγορά του ΧΑ. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την συμμετοχή επενδυτών σε ομόλογα μεγάλων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, μεταξύ των οποίων στις MLS Πληροφορική, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, MOTOR OIL και ΙΚΕΑ.

Το 2017 όπως δείχνει θα είναι χρονιά ορόσημο. Με τη συμφωνία συμμετοχής του Lyktos Group του Μιχ. Σάλλα όλοι προσμένουν μία νέα ώθηση της Wealth Financial Services η οποία θα ενισχυθεί με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Lyktos Group στον χρηματοοικονομικό χώρο. «Ο κ. Σάλλας μας είδε και εκτίμησε αυτό που κάνουμε», λέει ο Θανάσης Κοντονίκας. «Όλοι εδώ έχουμε τραπεζικό dna και πιστεύω ότι προσφέρουμε κάτι καινούριο. Τα καλύτερα έπονται», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα