Πτωτικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων

Σε αρνητικό πρόσημο οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι επενδυτές αναμένουν πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων για φέτος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,21%, με τους μεγαλύτερους δείκτες να κοιτάζουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Πριν από λίγο, FTSE100 -0,33%, DAX -0,13%, CAC40 -0,30%, FTSE MIB -0,04%, IBEX35 -0,09%

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις με

πτώση 0,75% εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την πιθανότητα ενός εμπορικού πολέμου. Πόσο μάλλον όταν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να αποκαλύψει ο πρόεδρος Τραμπ το σχέδιό του για την επιβολή δασμών ύψους 60 δισ. δολ. σε κινεζικά προϊόντα που θα εισάγονται στις ΗΠΑ.
Hydro, Anglo American και Glencore με πτώση άνω του 1,2%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη για τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας με άνοδο άνω του 0,5%. Η ιταλική A2A και η γερμανική E.ON είδαν την αναβάθμιση της τιμής στόχου για τις μετοχές τους από την Kepler Chevreux. Οι δυο μετοχές εημείωσαν άνοδο άνω του 2%.

Στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη η μετοχή της Ubisoft καθώς η Vivendi ανακοίνωσε τα σχέδιά της να πουλήσει το μέρίδιό της στην κατασκευάστρια video games για 2 δισ. ευρώ. Η μετοχή της Ubisoft σημείωσε άνοδο 4,5% μετά την είδηση.

Αντιθέτως πτώση 8% είχε η βρετανική Kingsfisher μετά τη δημοσιοποίηση των προβλέψεών της σύμφωνα με τις οποίες η ετήσια αύξηση στα κέρδη της θα είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενο ωστόσο ανακοίνωσε ότι την ανησυχεί το αβέβαιο μέλλον.

Οι επενδυτές στο μεταξύ, αναμένουν την ανακοίνωση αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο 1,75% από 1,5% κατά τη συνεδρίαση της fed, η οποία αναμένεται να κάνει τρεις ή τέσσερις ακόμα αυξήσεις εντός του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα