Συνιδρυτής What's Upp: Διαγράψτε το Facebook τώρα

Ο συνιδρυτής της εταιρείας που εξαγόρασε η Facebook για 19 δισ. δολ. το 2014, προτρέπει τώρα τους ακολούθους του στο Τwitter να διαγράψουν την υπηρεσία.

Οι δηλώσεις του Brian Acton, ενός από τους ιδρυτές του What's Upp, γίνονται μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την Cambridge Analytica που χρησιμοποίησε παράνομα τα στοιχεία 50 εκατ. χρηστών του Facebook

με στόχο να βοηθήσουν την προεκλογική καμπάνια του Ντοναλντ Τραμπ διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις.

«Είναι η στιγμή να διαγράψετε το Facebook (#deletefacebook)», έγραψε προς τους 21.000 ακολούθους του Twitter .

Ο Acton έμεινε στη What's Upp για αρκετά χρόνια προτού παραιτηθεί για να ιδρύσει τη Signal Foundation νωρίτερα φέτος.

Ο έτερος συνιδρυτής της WhatsApp, Jan Koum, εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της και είναι στο ΔΣ της Facebook.

Ο Acton έκανε επίσης αίτηση για εργασία στη Facebook το 2009 και τότε είχε γράψει στο twitter για την απόρριψη της αίτησή του:

Σημειώνεται πως , όπως αποκαλύφθηκε, η Cambridge Analytica απέκτησε πρόσβαση παρανόμως στα στοιχεία χρηστών μέσω ενός κουίζ στο οποίο συμμετείχαν 270.000 χρήστες του Facebook. Για τη διαρροή των στοιχείων η Facebook γνώριζε από το 2015, το κοινό ωστόσο το πληροφορήθηκε μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά από δημοσιεύματα των New York Times και του Observer.

Η Cambridge Analytica χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον Robert Mercer, ο οποίος δώρισε χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και βοήθησε μάλιστα τον Αμερικανό πρόεδρο με στοχευμένες πολιτικές διαφημίσεις που αναρτήθηκαν στο Facebook, η εταιρεία ωστόσο ανακοίνωσε πως δεν χρησιμοποίησε τα στοιχεία που απέκτησε προς όφελος της καμπάνιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα