Πτωτικά οι ευρωαγορές αναμένοντας τη νέα ομιλία Πάουελ – Πτώση 8% για WPP

Πτωτικά από τα πρώτα λεπτά της πρώτης συνεδρίασης του Μαρτίου κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη νέα ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve στο Κογκρέσο, αργότερα σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,3% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος.

Στους μεγαλύτερους δείκτες: FTSE100 +0,35%, DAX -0,76%, CAC40 -0,41%, FTSE MIB +0,36%, IBEX35 +0,57%

Οι

μετοχές του κλάδου των ΜΜΕ σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Η WPP υποχώρησε κατά σχεδόν 8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες του διευρυμένου δείκτη, μετά την ανακοίνωση για μειωμένες πωλήσεις το 2018 και για ένα δύσκολο έτος γενικότερα.

Από την άλλη, η βελγική AB InBev σημείωνε λίγο νωρίτερα άνοδο 5%, δίνοντας ώθηση σε όλο τον κλάδο τροφίμων και ποτών, μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης των κερδών για το δ' τρίμηνο.

Τη μεγαλύτερη άνοδο όμως καταγράφει με 13% η Cobham, η οποία ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη για το 2017, μετά από ένα ζημιογόνο 2016.

Στο μεταξύ, οι διεθνείς αγορές αναμένουν τις δηλώσεις Πάουελ, στον απόηχο της προηγούμενης ομιλίας του με την οποία ουσιαστικά έδειξε προς μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2018, κάτι που θα επηρεάσει άμεσα τα κόστη των εταιρειών.

Πίσω στην Ευρώπη, αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Peugeot, η οποία κατέγραψε άνοδο κερδών το 2017 παρά τις ζημιές της μονάδας Opel που απέκτησε από τη GM τον Αύγουστο.

Η μετοχή σημείωσε νωρίτερα άνοδο 3,4%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters ανέφεραν χθες ότι, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η Κομισιόν θα εγκρίνει την πρόταση της Bayer για την εξαγορά της Monsanto, από την οποία αναμένεται να προκύψει η μεγαλύτερη εταιρεία λιπασμάτων και καρπών στον κόσμο. Η μετοχή της.Bayer σημείωνε οριακές απώλειες.

Στις ΗΠΑ οι ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν από τη Deutsche Bank και άλλες δυο τράπεζες πληροφορίες για τις σχέσεις τους με τον γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Στην αγορά συναλλάγματος, κέρδη κατέγραψε το δολάριο έναντι του ευρώ, ενόψει και των εκλογών στην Ιταλία. Το ευρώ βρέθηκε στο 1,2203 δολ., ενώ η στερλίνα σχεδόν αμετάβλητη στ0 1,3766 δολ. μετά τη μεγάλη πτώση της χθες λόγω ανησυχιών για το Brexit.

Στα ενεργειακά, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές μετά την πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 0,15% στα 61,74 δολ/βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ ήταν στα 64,75 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα