AB InBev: Σημαντική αύξηση καθαρών κερδών για τη Νο1 ζυθοποιία στον κόσμο

Απρόσμενα υψηλά κέρδη ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο η μεγαλύτερη ζυθοποιία του πλανήτη, η βελγική Anheuser-Busch InBev, καθώς η αγορά της Βραζιλίας έκανε ριμπάουντ, ενώ εισέρρευσε και το ρευστό της SABMiller την οποία και εξαγόρασε το 2016.

Η εταιρεία τόνισε δε ότι αναμένει να παρουσιάσει ισχυρή αύξηση για το 2018, παρά το ηπιότερο α΄ τρίμηνο, εξαιτίας των καλύτερων συγκριτικών στοιχείων. .

Η εταιρεία που παράγει τις μπύρες Corona,

Budweiser, Stella Artois, εμφάνισε καθαρά κέρδη για το δ΄ τρίμηνο, που διαμορφώθηκαν στα 3,04 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 400 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 14,60 δισ. δολάρια από τα 14,20 δισ. δολάρια. Τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 21% στα 6,19 εκατ. δολ., έναντι πρόβλεψης του Reuters για 6,03 εκατ. δολ.

Οι συνολικοί όγκοι που πουλήθηκαν, αυξήθηκαν 1,6% στα 146 εκατ. εκατόλιτρα. Η εταρεία πρότεινε μέρισμα 3,6 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως προαναφέρθηκε, η AB InBev βρήκε εξοικονόμηση 381 εκατομμυρίων δολαρίων από την αγορά της πλησιέστερης ανταγωνιστικής εταιρείας SABMiller, που έγινε έναντι σχεδόν 100 δισ. δολ., φθάνοντας συνολικά στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η AB InBev στοχεύει σε κέρδη 3,2 δισ. δολ. από την εξαγορά αυτή που πρόσθεσε στις αγορές της χώρες της Λατινικής Αμερικής και επέκτεινε την εμβέλειά της και στην Αφρική.

Στο μεταξύ, η οικονομία της Βραζιλίας επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2017 μετά από δύο χρόνια ύφεσης, με την πτώση της ανεργίας και την αύξηση των λιανικών πωλήσεων. Η AB InBev δήλωσε ότι η ανάκαμψη συνεχίστηκε μέσα στο έτος, με τα αποτελέσματα να είναι τα πιο δυνατά κατά το τέταρτο τρίμηνο, ενώ τα βασικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 23,7%.

Το νόμισμα της Βραζιλίας ενισχύθηκε επίσης, ενισχύοντας τα κέρδη της AB InBev στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, σε όρους δολαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα