Μεγάλη πτώση στην Ιαπωνία – Κέρδη στην Κίνα

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές χρηματαγορές την πρώτη μέρα του μήνα, με την Ιαπωνία και την Αυστραλία να υποχωρούν μετά τη μεγάλη πτώση που σημειώθηκε στη wall Street. Αντιθέτως, οι αγορές της Κίνας κατέγραψαν κέρδη.

Με μεγάλη πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, επηρεασμένο από τη νέα πτωτική συνεδρίαση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και την ενίσχυση του γεν,

που επιδρά αρνητικά στις εξαγωγικές εταιρείες της χώρας.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 343,77 μονάδων (-1,56%), στις 21.724,47 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 28,04 μονάδων (-1,59%), στις 1.740,20 μονάδες.

Και οι δύο βασικοί δείκτες του ιαπωνικού χρηματιστηρίου είχαν ήδη υποστεί πτώση μεγαλύτερη από 1% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 μειώθηκε κατά 0,71% για να κλείσει στις 5.973,30 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,40% στις 30.966,58 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα οι αγορές έκλεισαν με άνοδο μετά από δύο ημέρες απωλειών για τον Shanghai composite. Βασικότερη αιτία τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα που ήταν ανώτερα των προβλέψεων. Ο Shanghai composite με άνοδο 0,44% στις 3.273,76 μονάδες ενώ ο Shenzhen composite έκανε άλμα 1,23%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,63%, με τις καλύτερες επιδόσεις να καταγράφονται στις μετοχές του τομέα τεχνολογίας και κατανάλωσης.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της εταιρείας Caixin διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στις 51,6 μονάδες έναντι πρόβλεψης του Reuters για 51,3. Ο επίσημος PMI μεταποίησης ωστόσο ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων λόγω των εορτασμών για το Σεληνιακό Έτος που κράτησε κλειστά τα εργοστάσια.

Ο ευρύτερος MSCI Ασίας και Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωνε απώλειες 0,28%.

Κλειστές λόγω εορτών παρέμειναν οι αγορές σε Νότια Κορέα και Ταΐλάνδη.

Ο Φεβρουάριος έκλεισε για τα ασιατικά χρηματιστήρια με απώλειες μετά το παγκόσμιο selloff νωρίτερα μέσα στον μήνα. Ο Shanghai composite και ο Hang Seng σημείωσαν απώλειες 6,4% και 6,2% αντίστοιχα. Ηταν ο χειρότερος μήνας εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Για το σύνολο του μήνα Dow και S&P 500 έκλεισαν με απώλειες 4,3% και 3,9% αντίστοιχα. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται και η νέα ομιλία του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα