Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι χρηματαγορές της Ευρώπης εν αναμονή της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ που παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναμένεται να ρίξει φως στο οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις που έχει ο ίδιος στην κατοχή του..

Λίγο πριν, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,21%, με τους μεγαλύτερους δείκτες να ανακάμπτουν και να γυρνούν σε θετικά πρόσημα.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έφτασε νωρίτερα σε νέα

υψηλά μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του βιομηχανικού τομέα που σημείωσαν άνοδο τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, ο αριθμός των εισαγωγών υπερκάλυψε των αριθμό των εξαγωγών, όπως μετέδωσε το Reuters.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό της Ευρώπης, ο FTSE100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,11% , ο γερμανικός DAX 0,28%, ο γαλλικός CAC40 0,12%, o IBEX35 στη Μαδρίτη ενισχύεται οριακά 0,01%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,08%.

Οι τηλεπικοινωνίες ήταν ο τομέας με τις καλύτερες επιδόσεις στο άνοιγμα μετά από αναβαθμίσεις αναλυτών. Ο τομέας των αυτοκινητοβιομηχανιών επίσης είχε άνοδο, πάνω από 0,9%. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen συμφώνησε να πληρώσει 4 δισ. ευρώ στο Αμερικανικό Δημόσιο για το σκάνδαλο με την παραποίηση των εκπομπών ρύπων που αποκαλύφθηκε από τις ΗΠΑ το 2015. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 3,32%.

Ο μοναδικός τομέα που υποχώρησε ήταν αυτός των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση βάζει προς πώληση το 4,1% της Engie, με τη μετοχή της να υποχωρεί άνω του 3%.

Την ίδια ώρα, η Airbus έκλεισε 320 παραγγελίες τζετ τον Δεκέμβριο, πετυχαίνοντας 731 πωλήσεις συνολικά για το έτος, ξεπερνώντας την αμερικανική Boeing.

Τον Δεκέμβριο η γαλλική Airbus πούλησε 98 νέα αεροσκάφη στην Iran Air και άλλα 72 στην ινδική Go Airlines.

Keywords
Τυχαία Θέματα