Τεράστια προβλήματα από το χιόνι από τη Λαμία και πάνω – Κλειστοί δρόμοι, πόλεις χωρίς νερό

Δυσκολεύουν ιδιαίτερα οι συνθήκες στο εθνικό δίκτυο Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο τμήμα, από το 160 χλμ στον Αγιο Κωνσταντίνο μεχρι τις Ράχες, στο 24ο χλμ.
Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της εθνικής

οδού Αθηνών- Λαμίας -Θεσσαλονίκης εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας.

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται, από τις έξι το πρωί, στην πόλη της Λαμίας. Το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των οχημάτων.
Το ύψος του χιονιού έφτασε ήδη τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης και πολύ περισσότερο περιφερειακά ενώ την ίδια στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μείνει ανοιχτή η εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη Στυλίδα μέχρι τα Καμένα Βούρλα.

Στο εθνικό δίκτυο και στο ύψος της Λαμίας ακινητοποιούνται τα φορτηγά αυτοκίνητα, που κινούνται από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, για να ριφθεί αλάτι και να γίνει αποχιονισμός με τα ειδικά μηχανήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, Λαμίας-Καρπενησίου, και Λαμίας-‘Αμφισσας η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία.

Μέσα στην πόλη της Λαμίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ρίξει το βάρος ώστε να υπάρχει πρόσβαση προς το νοσοκομείο της πόλης, καθώς όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι έχουν σοβαρά προβλήματα και σε πολλούς, ιδιαίτερα περιφερειακούς, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΡΤΑ

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα την Ήπειρο, δημιουργώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες.
Ήδη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και της ‘Αρτας το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους όμως λόγω της χιονοθύελλας τα οδόστρωμα μέσα λίγα λεπτά ξαναγεμίζει χιόνι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους Πολυγύρου, Μηχανιώνας, Επανομής, Λαγκαδά προς Σοχό και Ασκό, Πέντε Βρύσες-Βερτίσκος, Λιβάδια-Περιστερά, Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, Σουρωτή-‘Αγιος Αντώνιος, όπως επίσης στους δρόμους που οδηγούν προς Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εσωτερική Περιφερειακή, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας από το 12ο χλμ. μέχρι το 96ο χλμ. και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθήνας, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι την Περιφερειακή.

Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, και σε αρκετούς -κυρίως- επαρχιακούς δρόμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Πολικό ψύχος επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία, όπου η Φλώρινα και η Πτολεμαΐδα ξημέρωσαν με -18 βαθμούς Κελσίου και με -14 τα Γρεβενά, ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί ο υδράργυρος στις πόλεις αυτές «έδειχνε» από -13 έως -10 βαθμούς Κελσίου. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται οι οδηγοί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, και σε τμήματα επαρχιακών δρόμων της Καστοριάς και των Γρεβενών.

ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Δραματική είναι η κατάσταση και σε πολλές περιοχές της Εύβοιας και ιδίως στην Κύμη. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, ενώ λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούσαν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους κατοίκους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΑΛΟΝΗΣΟΣ

Δύσκολη η κατάσταση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η κατάσταση στα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου που από το Σάββατο έχει πλήξει με τον πιο σφοδρό τρόπο η κακοκαιρία με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καλυφθεί από χιόνι και να είναι κλειστοί και να υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, θέτοντας σε επιφυλακή τις δημοτικές Αρχές και τις περιφερειακές ενότητες των νομών.

Με απόφαση της δημοτικής Αρχής του δήμου Καρδίτσας, όλα τα σχολεία του δήμου Καρδίτσας θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου, και σήμερα τα σχολεία στην περιφέρεια ευθύνης του, θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτοί θα είναι, αντιθέτως, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Τους 30 πόντους φτάνει το χιόνι στην πόλη και τα περίχωρα των Τρικάλων το οποίο συνεχίζει να ρίχνει με αμείωτη ένταση. Η πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα και στους δρόμους κινούνται ελάχιστα αυτοκίνητα και μόνο με αλυσίδες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Εβρος
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Εβρος, εξαιρουμένων των δημοτικών ενοτήτων Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.), ενώ τα μηχανήματα των δήμων και της Π.Ε. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο (επαρχιακό και εθνικό). Στην προσπάθεια αναμενόταν να συνδράμει και ο στρατός.

Μέχρι πριν από λίγο ο κεντρικός άξονας της Ορεστιάδας παρέμεινε κλειστός για ώρες λόγω της χιονόπτωσης και επειδή δίπλωσε μια νταλίκα. Ουσιαστικά η πρόσβαση από την Ορεστιάδα προς το Διδυμότειχο γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους.

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Αποκλεισμένα παρέμεναν έως αργά το βράδυ της Τρίτης τα χωριά στον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου, η Συκαμιά και η Σκάλα Συκαμιάς, η Άργενος, η Πελόπη, η Κάπη, η Κλειού, το Υψηλομέτωπο, ο Λεπέτυμνος όπως και τα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου, Μεγαλοχώρι, Νεοχώρι, Ακράσι και Αμπελικό. Στα περισσότερα από τα συγκεκριμένα χωριά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς πολλά απ’ αυτά είναι περισσότερες από 15 ώρες χωρίς ρεύμα.

Ο Καιρός την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Keywords
λαμια, χιονι, νερο, προβληματα, θεσσαλονικη, χλμ, αθηνα, ιωαννινα, βορεια, φλώρινα, κοζανη, καστορια, τρικαλα, σχολεια, εβρος, στρατος, καιρος, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, δημοτικες εκλογες 2010, κλειστα σχολεια, ελλαδα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εκλογες 2010 δημοτικες, υδραργυρος, φλώρινα, αυτοκινητα, γρεβενα, εβρος, εθνικη, νησια, υψος, ωρα, αλατι, αξονας, αξονες, ασβεστοχωρι, βορεια, βραδυ, βρυσες, γινει, γινεται, διευθυνση, διδυμοτειχο, δικτυο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, υπαρχει, εξι, ιδια, υπηρεσιες, καμενα βουρλα, καπη, κελσιου, κυμη, κινηση, κιλκις, μακεδονια, μηκος, ξημερωματα, παντα, ορεστιαδα, ουσιαστικα, οχηματων, οχηματα, πρωι, ρευμα, σαββατο, συγκεκριμενα, στυλιδα, τμημα, φτανει, φορτηγα, χλμ, ωρες, ωραιοκαστρο, εκχιονιστικα, εθνικο, ηπειρο, ιδιαιτερα, μεινει, νοσοκομειο, οδηγοι, ογκο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα