Άνοδος στια ασιατικές αγορές εν αναμονή των εξαγγελιών Τραμπ

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το οικονομικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,33%, στις 19.364,67 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο ASX σημείωσε άνοδο 0,19% στις 5.771,5 μονάδες, με ώθηση από τις μετοχές του τομέα πρώτων υλών.

Οι

μεγαλύτερες εταιρείες μεταλλευμάτων στη χώρα έκαναν άλμα μετά την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών, ενδεχομένως λόγω της αύξησης των τιμών παραγωγού στην Κίνα. Η μετοχή της Rio Tinto σημείωσε άνοδο 3,89%, της Fortescue Metals 4,53% και της BHP Billiton 2,6%.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστραλία έδειξαν ότι οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν 2,2% στις 182.000 το τρίμηνο μέχρι το Νοέμβριο.

Στην Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται 1,47%, στις 2.075,17 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Samsung, με άνοδο 2,79 %.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,74%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,77% και ο Shenzhen υποχωρεί 1,05%.

Η μετοχή της Toshiba έκανε άλμα 4,33%, μετά τη συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με τους πιστωτές της. Όπως έγινε γνωστό τους ζητήθηκε να δώσουν περιθώριο χρόνου στην εταρεία για να μπορέσει να απομειώσει τα χρέη της. Ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζεται να καταγράψει απομειώσεις αρκετών δισεκατομμυρίων από τις δραστηριότητες πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ. Η Toshiba ανακοίνωσε στις 27 Δεκεμβρίου ότι θα προχωρήσει σε απομειώσεις υπεραξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
.

Keywords
Τυχαία Θέματα