Πτώση στα ασιατικά ταμπλό - Επιστρέφουν οι φόβοι για το εμπόριο

Απώλειες καταγράφουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω νέων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μετά τις προβλέψεις του ΔΝΤ, αλλά και της αυξημένης έντασης για ις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας κινήθηκαν πτωτικά με τον Shanghai composite να χάνει νωρίτερα 0,39%, ανακτώντας ωστόσο έδαφος καθώς αυτή τη ν ώρα κερδίζει 0,2%.

Στο Χονγκ Κογνκ ο Hang Seng χάνει 0,21% καθώς επηρεάζεται από την πτώση της

HSBC.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei χάνει 0,53% καθώς η δεικτοβαρής Fanuc υποχωρεί κατά 0,6%. Ο ευρύτερος Topix χάνει σχεδόν 0,8%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi, ενισχύεται κατά 0,5% καθώς η δεικτοβαρής SK Hynix κερδίζει 0,4%.Στην Αυστραλία τέλος, ο ASX 20 σημειώνει οριακή άνοδο 0,03%.

Την ανησυχία των αγορών ενέτεινε η νέα απειλή του προέδρου Τραμπ για την επιβολή δασμών σε προϊόντα της ΕΕ, καθώς ο κίνδυνος κλιμάκωσης των παγκόσμιων εμπορικών αντιπαραθέσεων, μπορεί να επιβαρύνει περαιτέρω την παγκόσμια οικονομία η οποία βρίσκεται σε τροχιά επιβράδυνσης. Υπενθυμίζεται ότι χθες, το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά -για τρίτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες- τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, κάνοντας λόγο για παγκόσμια ανάπτυξη 3,3% το 2019 – το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα