Σε κρίση τα κινεζικά ναυπηγεία - Πτώση 50% των ναυτιλιακών παραγγελιών

Οι κινεζικές ναυπηγικές εταιρείες βιώνουν μία περίοδο μειωμένων νέων παραγγελιών. Το 2015 ήταν χειρότερη χρονιά από το 2014, κάτι που υποδηλώνει πως υπάρχει περισσότερη ενοποίηση της αγοράς και αποεπενδυτική στάση. Όλα αυτά τη στιγμή που η "όρεξη" της Κίνας για πρώτες ύλες, αλλά και η ναυτιλία της, βρίσκονται σε χαμηλό πολλών ετών.

Οι ναυπηγικές εταιρείες στην Κίνα έλαβαν νέες παραγγελίες νεκρού φορτίου 31,3 εκατ. τόνων το 2015. Οι ανεκτέλεστες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 12% στους 123 εκατ. τόνους, ή 36% του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς.

Οι κινεζικές ναυπηγικές εταιρείες προσπαθούν

να αποκτήσουν πρόσβαση στην κυβερνητική βοήθεια, αφού η πλεονάζουσα χωρητική ικανότητα των σκαφών πιέζει τα ποσοστά ναυτιλίας και οδηγεί σε ακυρωμένα συμβόλαια. Οι ναυπηγοί στη Ν. Κορέα και στη Σιγκαπούρη φαίνεται πως βιώνουν και αυτοί μία περίοδο αστάθειας, κάτι που έχει χειροτερεύσει λόγω του σκανδάλου διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία και επηρεάζει τις παραγγελίες.

Η εταιρεία China Rongsheng Heavy Industries Group Holdings, η οποία ήταν κάποτε η μεγαλύτερη ιδιωτική ναυπηγική εταιρεία της Κίνας, αποσύρθηκε από τον συγκεκριμένο τομέα πέρυσι εν μέσω μεγάλων απωλειών, και άλλαξε το όνομά της σε China Huarong Energy για να υπογραμμίζει τη νέα της εργασία. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Zhoushan Wuzhou Ship Repairing & Building έγινε η μεγαλύτερη, και πρώτη, δημόσια ναυτιλιακή στη χώρα η οποία χρεοκόπησε εδώ και μία δεκαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα