Από σήμερα καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα

Κανονικά ξεκινά από σήμερα Δευτέρα η άφιξη της τεχνικής αντιπροσωπείας των θεσμών στην Αθήνα, ενώ άγνωστη είναι ακόμη η ακριβής ημερομηνία άφιξης των επικεφαλής, οι οποίοι αρχικά ήταν να έρθουν στη χώρα μας την προσεχή Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα αρχίσουν θα συλλέγουν τα πρόσθετα στοιχεία και τις διευκρινίσεις

που ζητούν οι θεσμοί, κυρίως όσον αφορά στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και στο δημοσιονομικό κενό τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για την τριετία μέχρι το 2018, ώστε να μπορέσει να αρχίσει και η διαδικασία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Εκτός από το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, στις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας αναμένεται να συμπεριληφθούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι αλλαγές στη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, η πρόσθετη περικοπή - βάσει της συμφωνίας του Αυγούστου- των αμυντικών δαπανών, οι παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, οι επόμενες παρεμβάσεις στα «κόκκινα» δάνεια, οι αποκρατικοποιήσεις, η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, καθώς και η υλοποίηση μέτρων που περιλαμβάνονται στις «εργαλειοθήκες» του ΟΟΣΑ.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, πρόκειται να συναντηθούν στο Νταβός ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη Γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, όπου και θα συζητηθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης και η επικείμενη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.

Πάντως, η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται για αυτή τη διαπραγμάτευση τροφοδοτώντας τους θεσμούς με περισσότερα στοιχεία, τα οποία είτε έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, είτε με τον προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα