Προς εκτίναξη οι τιμές κατοικιών στη Λισαβόνα – Ψάχνει σπίτι η Μαντόνα!

Η «βασίλισσα της ποπ» είναι η τελευταία μιας σειράς celebrity που ψάχνουν να βρουν σπίτι στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Αυτό αυξάνει και τους φόβους των πιθανών αγοραστών ότι οι τιμές των σπιτιών στη Λισαβόνα θα εκτιναχθούν στα ύψη. Ήδη από το 2012, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 35%.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε ένα μέγαρο στην κορυφή ενός λόφου το οποίο ανήκε στον πλουσιότερο άνθρωπο της Πορτογαλίας, που πέθανε το 2004, τον Antonio Champalimaud.

Η Μαντόνα επισκέφθηκε επίσης μερικά ακίνητα στους καταπράσινους λόφους της περιοχής Sintra,

κοντά στη Λισαβόνα.

Όπως αναφέρει ο Gustavo Soares, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος ακινήτων της Sotheby's, το να ψάχνει η Μαντόνα για ακίνητα στη Λισαβόνα, σημαίνει πρωτοσέλιδα, δημοσιότητα και άνοδο των αξιών όχι μόνο στη Λισαβόνα, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Οι τιμές κατοικιών στη Λισαβόνα έχουν φτάσει τα 2.318 ευρώ το τετραγωνικό που είναι και η υψηλότερη από το 2007, την ώρα που το μέσο διαθέσιμο εισόδημα ανά νοικοκυριό αυξήθηκε στην Πορτογαλία κατά 3,8% στα 17.967 ευρώ το 2015.

Αλλοι διάσημοι που διατηρούν σπίτια στη Λισαβόνα, είναι η Μόνικα Μπελούτσι ο Γάλλος σχεδιαστής Κριστιάν Λαμπουτέν και ο πρώην παίκτης της Manchester United, Ερικ Καντονά.

Ολοι τους σίγουρα δίνουν λάμψη στην πόλη, ωστόσο αυτό που απασχολεί τους ντόπιους είναι πως δεν μπορούν πια να αγοράσουν σπίτι στην ίδια τους τη χώρα. «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για τις πορτογαλικές οικογένειες σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων», αναφέρει ο Λεονόρ Ντουάρτε, ιδρυτής της ομάδας «Living in Lisbon» που συγκέντρωσε πάνω από 4.000 υπογραφές για μια επιστολή που διακινείται μέσω διαδικτύου και ζητά από την κυβέρνηση να βοηθήσει τους ντόπιους να μπορούν να βρίσκουν προσιτά σπίτια στη Λισαβόνα. «Είδαμε να συμβαίνει το ίδιο και στο Βανκούβερ, όπου η αγορά ακινήτων αποσυνδέθηκε εντελώς από την τοπική οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα