Κυβερνητική διαρροή: «Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης»

Το χαρτί της Συνόδου Κορυφής φαίνεται ότι είναι έτοιμος να παίξει ο Αλ. Τσίπρας καθώς μαίνεται η κόντρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων. Μάλιστα αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στη διαπραγμάτευση άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει σημαντική τροποποίηση της πρότασης Σόιμπλε τότε και το αυριανό Eurogroup θα είναι

άκαρπο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του που επικαλείται το Πρακτορείο, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον Ντόναλντ Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Ενδεικτικό ίσως των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου είναι η επιλογή να αναθέσει στον υφυπ. παρά τω πρωθυπουργώ Δημ. Λιάκο να «συνοδεύσει» το διαπραγματευτικό δίδυμο, Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη, στο αυριανό Eurogroup, όπως είχε συμβεί και στην συνεδρίαση του Μαϊου. Νωρίτερα είχε φροντίσει με συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και τη γερμανική Die Welt να καλέσει τους εταίρους να «σεβαστούν τους κανόνες που οι ίδιοι έγραψαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα