Κατάρ: Βρισκόμαστε σε κατάσταση «παράνομης πολιορκίας»

Το Κατάρ δήλωσε ότι βρίσκεται κάτω από μια "παράνομη πολιορκία" που έχει σχεδιάσει η συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, με σκοπό να ασκήσει πολιτική πίεση, και γι αυτό απέρριψε την προσφορά του Ριάντ για τροφή και βοήθεια.

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις και τις μεταφορικές διασυνδέσεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλώς ως «μποϊκοτάζ», απεφάνθη το Κατάρ με δήλωση του επίσημου

πρακτορείου ειδήσεων την Τετάρτη. Η χώρα έχει αρκετά τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, σύμφωνα με τη δήλωση, η οποία αποτελεί μια προφανή αντίδραση στη προσφορά της Σαουδικής Αραβίας αργά την Τρίτη.

Η απάντηση φανερώνει ότι το Κατάρ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο προετοιμάζεται για τη σύγκρουση με τους γείτονές του. Η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διέκοψε τις σχέσεις της με το Κατάρ την περασμένη εβδομάδα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, προκειμένου να «τιμωρήσει» το Εμιράτο για τις σχέσεις του με το Ιράν και τις εξτρεμιστικές ομάδες στην περιοχή. Το Κατάρ αρνήθηκε και πάλι τις κατηγορίες.

Το Κατάρ "απορρίπτει εντελώς τη σύνδεση του ονόματός του με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή ακόμα και την αποτυχία του να καταπολεμήσει την τρομοκρατία", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Οι ενέργειες του μπλοκ που σχηματίστηκε εναντίον του Κατάρ "αποσκοπούν στο να θέσουν το κράτος, τους πολίτες και τους κατοίκους του υπό πίεση για την επίτευξη πολιτικών σκοπών".

Keywords
Τυχαία Θέματα