Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη εν μέσω μπαράζ αποτελεσμάτων

Σε θετικό πρόσημο γύρισε νωρίτερα η Ευρώπη στον απόηχο της απόφασης της Fed να αφήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «σφυροκοπούνται» σήμερα από νέα αποτελέσματα των μεγαλύτερων εταιρειών της ηπείρου.

Λίγο νωρίτερα ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο 0,15% και τους βασικότερους δείκτες σε μεικτά πρόσημα.

Ο FTSE100 με οριακή πτώση 0,05%, ο DAX -0,32%, ο CAC40 στο + 0,39%,

o IBEX35 με άνοδο 0,36%.

Οι μετοχές του τομέα ποτών και τροφίμων σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα, στον απόηχο σειράς αποτελεσμάτων. Η βρετανική Diageo ανακοίνωσε υψηλότερες ετήσιες πωλήσεις και η μετοχή σημείωσε άνοδο 5%.

Στις τραπεζικές μετοχές, η γερμανική Deutsche Bank, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε μεγάλη άνοδο στα κέρδη β' τριμήνου, οι δηλώσεις του CEO της Jon Cryan ότι τα έσοδα δεν είναι τόσο ισχυρά «όσο θα θέλαμε», είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής κατά 3%.

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, Royal Dutch Shell, υπερέβη τις προβλέψεις ανακοινώνοντας έσοδα 72,13 δισ. δολ. κατά το β' τρίμηνο, με τη μετοχή να σημειώνει μικρή άνοδο.

Πτώση σχεδόν 1% γαι τις μετοχές του τομέα υγείας και φαρμάκου. Η μετοχή της βρετανικής AstraZeneca έκανε βουτιά 14%, καθώς ο συνδυασμός δύο βασικών φαρμάκων της κατά του καρκίνου απέτυχε να μειώσει όγκους στον πνεύμονα στα κλινικά τεστ. Η εξέλιξη αυτή κάνει τους επενδυτές να αμφιβάλουν για το αν η εταιρεία θα μπορέσει τελικά να εκπληρώσει τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα