Deutsche Bank: Ανοδος - έκπληξη στα κέρδη β' τριμήνου

Απρόσμενη άνοδο σημείωσαν τα κέρδη β' τριμήνου της Deutsche Bank, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διπλασιάζοντας τα προ φόρων κέρδη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, τα έσοδα υποχώρησαν σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε έσοδα 6,6 δισ. ευρώ έναντι πρόβλεψης σε δημοσκόπηση

του Reuters για 7,21 δισ. ευρώ (πτώση 10%), καθαρά κέρδη 466 εκατ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο από 20 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και έναντι εκτίμησης για 273 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 822 εκατ. ευρώ έναντι εκτίμησης για 547 εκατ. ευρώ.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε παράλληλα ότι κατέγραψε καθαρές εισροές 9 δισ. ευρώ στους τομείς λιανικής τραπεζικής, ιδιωτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.
Ανακοίνωσε επίσης ότι μείωσε το προσωπικό της κατά σχεδόν 4.700 άτομα από το περασμένο έτος στα 96.652 άτομα για το διάστημα έως τα τέλη Ιουνίου.
Όπως ανακοίνωσε ο CEO της DB, John Cryan, τα αποτελέσματα συνιστούν μια βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο «δεν είναι αρκετά καλά».
«Τα αποτελέσματα δίνουν μια καλή εικόνα για το πού βρισκόμαστε σήμερα. Η κερδοφορία είναι σημαντικά καλύτερη από πέρυσι. Κάναμε μεγάλη πρόοδο στη μείωση των κοστών και συνεχίσαμε να προσελκύουμε νέο χρήμα από τους πελάτες μας. Παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο, το επίπεδο κερδοφορίας είναι χαμηλότερα από τις πιο μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα