Προς αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών η νέα ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φέσσα

Την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, λαμβάνοντας υπόψιν τη σημερινή οικονομική συγκυρία, την εξέλιξη των αξιών των ακινήτων την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα και τις εκτιμήσεις για τη μελλοντική εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και κτηματαγοράς θα επιχειρήσει η Briq Properties, η νέα ΑΕΕΑΠ

του ΧΑ που συνδέεται με τον όμιλο Quest του Θ. Φέσσα.

Στους στρατηγικούς στόχους, όπως αυτοί αναλύονται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας είναι: α) Η ανάπτυξη του μεγέθους του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της, β) η αύξηση της συμμετοχής στο συνολικό μισθωτικό εισόδημα μισθωμάτων προερχόμενων από μισθωτές μη συνδεδεμένους με τον όμιλο Quest, γ) η συνεχής βελτιστοποίηση της αξίας της εταιρείας όπως αυτή εκφράζεται από την Εσωτερική Αξία Μετοχής (NAV).

Για το 2017, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύνολο των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από μισθώματα από μισθωτές που αποτελούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 97% των εσόδων) από εταιρείες του ομίλου Quest, η Εταιρεία σχετικά με τις υφιστάμενες μισθώσεις δεν αναμένει σημαντικές μεταβολές.

Η Εταιρεία εκτιμά ότι, κατά τη χρήση 2017, τα συνολικά έσοδα από μισθώματα θα διατηρηθούν στο επίπεδο των ετησιοποιημένων μισθωμάτων του 2016, καθώς όπως προαναφέρθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων της είναι μισθωμένα σε εταιρείες του ομίλου Quest.

Αναφορικά με την αποτίμηση των χαρτοφυλακίου της εταιρείας για την τρέχουσα χρήση, η διοίκησή της δεν αναμένει ουσιώδη απομείωση της αξίας των επενδυτικών της ακινήτων σε σύγκριση με την αξία αυτών κατά την 31.12.2016. Ως εκ τούτου, για τη χρήση 2017, τα αποτελέσματα της εταιρείας εκτιμάται ότι δεν θα παρουσιάσουν ουσιώδη μεταβολή σε σύγκριση με τα αποτελέσματα για το διάστημα 21.10. ‐ 31.12.2016 σε ετησιοποιημένη βάση. Οι σημαντικότερες επενδύσεις που πραγματοποίησε η Briq Properties AEΕΑΠ κατά τη διάρκεια της 1ης οικονομικής χρήσεως αφορούσαν στη συνολική αξία των εισφερθέντων στην Εταιρεία ακινήτων, από τις εταιρείες Quest Holdings και Unisystems, ύψους 24,82 εκατ. ευρώ , ποσό, το οποίο μαζί με την καταβολή ποσού σε μετρητά ύψους 2,96 εκατ. ευρώ, αποτέλεσαν το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας.

Στις 31.12.2016 το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας αποτελείτο από επτά (7) ακίνητα με Μικτή Εκμισθώσιμη Επιφάνεια 32.831 τ.μ.. Βάσει των εκθέσεων εκτίμησης των ακινήτων της εταιρείας , η συνολική εκτιμηθείσα αξία των ακινήτων της στο τέλος του 2016 ανήλθε σε 24,25 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα