Ποτάμι: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Θεοδωράκης

Με την επανεκλογή του Σταύρου θεοδωράκη στη θέση του προέδρου και την εκλογή για πρώτη φορά του Γιώργου Μαυρωτά στη θέση του αντιπροέδρου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής το συνέδριο του Ποταμιού.

Σήμερα ήταν και η ημέρα των χαιρετισμών από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων. Ο Γιάννης Δραγασάκης, που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε το Ποτάμι να διαμορφώσουν έναν χώρο διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις

και συναινέσεις.

«Η αντιπαράθεση "μνημόνιο-αντιμνημόνιο " ανήκει στο παρελθόν» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Γι «δύναμη που στάθηκε ενάντια στον λαϊκισμό» μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τη ΝΔ.

«Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να μη σας πιστώσει, για παράδειγμα, ότι ήσασταν ενάντια στην απλή αναλογική, παρ' όλο που πιθανώς αυτή σας συνέφερε» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής εκπροσωπήθηκε από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχει ισχυρός τρίτος πόλος στο χώρο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Σε ότι αφορά στις τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος έγιναν εμφανείς δύο τάσεις: Μίλτος Κύρκος και Σπύρος Δανέλλης ξεκαθάρισαν ότι δεν τους αφορά η προοπτική συνεργασίας με τη ΝΔ ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός έκανε λόγο για προγρμματική συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο Γιώργος Αμυράς κατέθεσε πρόταση 10 σημείων για να κινηθεί το Ποτάμι προς τη φιλελεύθερη κατεύθυνση.

Την επίσημη γραμμή εξέφρασε ο νέος... φουνταριστός του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς: αυτόνομη πορεία στις κάλπες και μετεκλογικά συμμαχίες για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα