Η Berkshire του Buffett διπλασίασε το κέρδος και επαναγόρασε μετοχές $900 εκατ.

Η Berkshire Hathaway Inc, η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη της διπλασιάστηκαν καθώς η ασφαλιστική της δραστηριότητα κατάφερε να αποφύγει τις αναταράξεις και επωφελήθηκε από τους χαμηλότερους φόρους.

Τα ισχυρά αποτελέσματα παρέχουν στον Buffett περισσότερα μετρητά, ακόμη και όταν ο γνωστός επενδυτής έχει αναγνωρίσει ότι αγωνίζεται να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει τα κέρδη αυτά, και τον βοήθησαν να επαναγοράσει μετοχές

928 εκατ. δολαρίων της δικής του εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη το τρίτο τρίμηνο διπλασιάστηκαν στα 6,88 δισ. δολάρια από 3,44 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος και ήταν υψηλότερα από τα 6,11 δισ. δολάρια που αναμένονταν από τη Wall Street.

Η Berkshire δήλωσε ότι τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν περισσότερο από 355% στα 18,5 δισ. δολάρια, αν και αυτό αντικατοπτρίζει ένα νέο λογιστικό κανόνα που την υποχρέωνε να αναφέρει μη πραγματοποιηθέντα κέρδη από επενδύσεις. Ο Buffett είπε ότι ο κανόνας θα μπορούσε να οδηγήσει σε "άγρια ​​και ιδιόρρυθμα" αποτελέσματα και μπορεί να παραπλανήσει τους επενδυτές, οι οποίοι θα πρέπει να εξετάσουν τα λειτουργικά κέρδη αντ 'αυτού.

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής της Berkshire για το τρίτο τρίμηνο ήταν 19,2% σε σύγκριση με 25,3% κατά το προηγούμενο έτος μετά από τη μείωση του συντελεστή φορολογίας στις εταιρείες που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο. Πολλά από τα αποτελέσματα των εταιρειών των Η.Π.Α. έχουν αλλοιωθεί από την επίπτωση του νόμου.

Οι μετοχές της Berkshire έκλεισαν την Παρασκευή στα 308,411 δολάρια ανά μετοχή, παρουσιάζοντας συνολική απόδοση 3,6% για το έτος, ελάχιστα περισσότερα από την απόδοση 3,4% του S&P 500.

Μεταξύ των αγαπημένων του επενδύσεων, ο Buffett έχει κατακλύσει μετοχές της Apple. Η συμμετοχή της Berkshire στην Apple ανήλθε στα 57,6 δισ. δολάρια στο τέλος του πιο πρόσφατου τριμήνου, από 47,2 δισ. δολάρια στο τέλος Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα